zimski solsticij

Zimski solsticij in novo rojstvo

zimski solsticijZimski solsticij je dan, ko se uradno prične zima. Zimski solsticij se imenuje tudi zimski sončni obrat, ko sonce pride v znamenje kozoroga. (1)

.

Zaznamuje najdaljšo noč v letu in tako najkrajši dan v letu.

.

Zanimivo mi je, da se na zimski solsticij, že več let zapored v meni poraja globoko veselje, optimizem nad tem, da se v tej točki začnejo dnevi daljšati.

.

Nasprotno pa se mi zgodi v poletnem solsticiju – poletnem sončnem obratu, ki se dogaja med 21 in 23. junijem. Takrat se me dotakne otožnost ob zavesti, da se dnevi začnejo krajšati in da se energije začnejo umikati.

.

.

Zimski solsticij v letu 2017

.

.

Letos me je zimski solsticij (21.12.2017 ob 16:28) še posebej razveselil, saj ne gre samo za dogodek, ko sonce vstopi v kozoroga, temveč je dan prej (20.12. 2017) že Saturn prešel v kozoroga.

.

Saturna imam rada, ne glede na njegove močne (karmične) ukrepe, ki jih prinaša s sabo. Tranziti Saturna so mi do sedaj po vseh področjih prinesli red in modrost. Je pa res, da je moja večna želja oziroma afirmacija, ki jo nosim v svojih energijah:

.

Prosim energije Svetlobe moje Duše, da mi sproti odpirajo pravo pot in da vse projekte, ki niso iz čiste Svetlobe, takoj razruši.

.

najkrajši dan 2017In še ni konec … dobrih energij namreč.

.

Na večer zimskega solsticija ob 22:08 se srečata Saturn in Sonce v kozorogu, kar okrepi področje, ki mu vlada Saturn kar za obdobje naslednjih treh let. Saturn bo namreč v znamenju kozoroga do 17.12. 2020.

.

Sonce in Saturn skupaj prinašata aktivno manifestacijo. Zato je sedaj čas za določitev cilja, načrta, kaj si želite manifestirati oziroma kateremu področju v vaši astrološki karti vlada Saturn.

.

Zimski solsticij je tako samo uvod v niz dobrih – spreminjajočih se vplivov za vse, ki raziskujete sebe in si želite iskrenega in dobrega življenja iz resničnega dela sebe. (2)

.

.

Kaj prinašata Sonce in Saturn?

.

.

Saturn in sonce se srečata na 0 stopinji kozoroga in sta tako povezana 17 ur in 36 minut. Zakaj vem tako točno?

.

najkrajši dan v letu 2017Ker se Sonce in Saturn v tranzitu srečata na mojem osebnem (natalnem) severnem vozlu, ki ga imam v hiši pisanja, komuniciranja :-). Tako mi prineseta jasnost, smisel in pomembnost vsebin, o katerih bi rada pisala za splošno dobro iz vidika Svetlobe.

.

Kaj prinašata vam?

.

Tudi če niste tole prebrali v pravem času, še ne pomeni, da nista Sonce in Saturn tudi vam nekaj aktivirala.

.

Kaj, preverite tako, da pogledate, katero hišo v svoji astrološki karti imate v kozorogu in če imate kaj na 0 stopinji.

.

.

In za posladek prihaja Venera…

.

.

V letošnjem letu je zimski solsticij začetek dobrega obdobja notranje in zunanje transformacije na dober način: preko ozaveščanja in jasnih, umskih odločitev.

.

Zimski solsticij odpira najgloblje energije novega rojstva.

.

Saturn in Sonce v kozorogu naredita karmični red, preboj in jasno osvetlita vsakomur njegovo področje, ki bo v ospredju do leta 2020.

.

venerino letoZa Božič, 25.12., se jima pridruži še Venera (3), ki ob 5:03 zjutraj vstopi v znamenje kozoroga, kjer ostane slab mesec, do 18.1.2018.

.

Venera v Kozorogu podpre stabilne odnose in pokaže na prave odnose že na začetku novega leta.

.

Pomaga vam najti resne in ambiciozne partnerje, tako na osebnem in poslovnem odnosu. Mirno se znebi vseh, ki veliko obljubljajo in nič ne storijo, da bi te obljube izpolnili.

.

Venera v kozorogu podpira tudi varčnost in ji je denar pomemben prav tako kot kariera.

.

Tako vam tokratni januar ne bo prinašal finančnega stresa, saj si ne boste dovolili iti čez svoj osebno mejo. Venera želi razkošja in blagostanja, ki ga namerava v letu 2018 tudi dobiti.

.

Se vas je zimski solsticij dotaknil ali ne?

.
Ste občutili njegov prihod in začetek večjih sprememb, ki ste jih čakali več let?

.
Želite postati najboljša verzija samega sebe?

.
Potem imate vse, kar potrebujete. Planetarno podporo, notranjo željo in samo srce še odprete zase, za ljubezen do sebe (4) in potem še za dogajanje v življenju.

.

Naj vam zimski solsticij pomeni sončev obrat v smislu, da se vaše Sonce obrne v smer Svetlobe vaše Duše in prevzame vodilno vlogo vašega Življenja.

.

To je zares novo rojstvo!

.

Venera bo to podprla s svojimi najlepšimi željami. Sprejmite jo in sprejmite lepoto in ljubezen, ki gori ali vsaj tli v vas.

.

Lepe praznike,

.

Andreja

.

P.S. Tudi čez praznike bomo za vas dosegljivi tako za energijske terapije kot vedeževanje, vsak dan od 9h do 23h. Dosegljivost svetovalcev in urnik si lahko pogledate tukaj.

.

.

https://www.youtube.com/watch?v=dgbEXtxZ4QM

 

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Osnove feng shuia za poletje", 14.06.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons