Kaj vam prinaša retrogradni Merkur v 2022?

retrogradni merkur 2022Merkur je Soncu najbližji planet, ki hitro menja svoj položaj in zato tudi njegov vpliv v posameznih ozvezdjih močneje občutimo ne glede na to, ali se giblje direktno, ali pa retrogradno. Čeprav so retrogradne poti Merkurja že zloglasne v svetu zanimanja za astrologijo, saj ga vsi krivijo za smolo in nedoslednost, ki se dogaja v obdobju retrogradnega Merkurja, a pri tem pozabijo, da se je lahko to isto zgodilo tudi, ko je bil Merkur direkten.

Vseeno se vsak zaveda, da je nekaj na tem in je zato smiselno preveriti, kaj vam prinaša retrogradni Merkur v letu 2022. Tako se boste lažje pripravili in iz leta v leto boste lažje in boljše preživeli ta obdobja.

Merkur na splošno namreč spreminja delovno temperaturo in načine razmišljanja ter komuniciranja, ko potuje skozi posamezna ozvezdja. Zato so znamenja, v katerih se retrogradno obrača in prehaja, pomembna predvsem za psihološka odkritja o samemu sebi. Zato vam Merkur, kot božanski sel, vsako leto v svojih retrogradnih fazah prinaša darila,  za katera si moramo vzeti samo malo časa.

Spomnim se časa, ko smo v Angel.si v času retrogradnega Merkurja dobili maile, datirane nekaj let v preteklosti, ko društvo še ni niti obstojalo. Seveda sva se z Matejo obremenjevali, kaj je zdaj to, a sva se hitro prenehali, ko sva zaključili, da je retrogradni Merkur kriv. Od 2014 smo potem vsa obdobja retrogradnega Merkurja pregledovali, kaj se moramo naučiti in moram priznati, da nam je dobro šlo in da smo sedaj že kar prijatelji z retrogradnim Merkurjem, saj upoštevamo njegove zakonitosti, zapisane spodaj.

.

Kaj po ocenah medijev prinaša retrogradni Merkur?

Zdi se, kot da so mediji v zadnjih nekaj letih (razen svetlih izjem) čisto pozabili na pravo vsebino in obljavljajo samo senzacionalne novice, kar v procesu nastajanja člankov pomeni, da delajo iz muhe slona. Zato boste deležni številnih opozoril in napihnjenih zgodb, kaj vse lahko gre narobe v času retrogradnega Merkurja, od tega, da boste težje komunicirali (kot da takrat, ko je Merkur direkten, vsi komuniciramo odlično 🙂 ), do tega, da bo povečano nezadovoljstvo (potem bi človek rekel, da je retrogradni Merkur zadnji dve leti)  in se težje izražali na vseh področjih, da so možni so zastoji na plačilnem nivoju…. Vse to je pretirano in vzeto iz konteksta. Ja, obstojajo povečane nevarnosti zmede v prometu, komunikaciji in manj zbrano razmišljamo, a če pogledamo vsakdanjik posameznika, so velike razlike med ljudmi ravno zaradi tega, kar se vsak posebej različno potrudi.

magični rituali OBILJARetrogradni Merkur je tako za številne postal priročen izgovor za marsikaj. Od zamujanja na sestanke, pri pomembnih rokih, do prepirljivosti, živčnosti ali nerazumevanja.

Zato se odločite in letos sprejmite DARILA, ki vam jih prinaša retrogradni Merkur in so veliko večja, kot si lahko predstavljate, še posebej, če si vzamete čas za pogovor s sabo.

Če ne veste, kako se tega lotiti, preberite blog do konca in če bi želeli, da vas spremljam v prvem obdobju letošnjega retrogradnega gibanja Merkurja, mi pošljite mail na andreja@angel.si  in če vas bo dovolj zainteresiranih za brezplačno vodenje in podporo skozi mojo FB stran , bom pripravila dnevne vaje iz tedna v teden, jih energijsko podprla, da boste lažje odkrili svoje negativne misli in blokade vezane na obilje in temeljni uspeh v življenju ter jih seveda tudi sprostili. To vam namreč spodbujajo vsi letošnje faze retrogradnega Merkurja. V mailu mi tudi napišite, če imate moj planer in mojo novo knjigo Magični Rituali Obilja (oboje še lahko v paketu kupite TUKAJ) , saj vam bo oboje koristilo ne samo v tem obdobju, temveč skozi celotno leto 2022.

.

Kako se obnašati v času retrogradnega Merkurja, da ga optimalno preživimo?

.

JA

 • pokaži več sočutja do soljudi
 • hitreje oprosti
 • večkrat se spomni na dobre čase
 • merkur retrogradnis hvaležnostjo sprejemaj vsak prosti čas
 • v vsako delo se jasno usmeri
 • ohrani zbranost na dnevno in tedensko usmeritev
 • pri vsem, kar počneš, dodaj še pol ure časa za to
 • piši si spoznanja, prebliske, ideje, opazke, ki jih v tem obdobju bolje sprejemaš in o njih razmišljaj brez hitenja, sproščeno, da se odprejo prava spoznanja

 

NE

 • ne pretiravaj v ničemer
 • ne nalagaj si pretiranega dela v tem času
 • ne hiti
 • ne začenjaj ničesar na novo
 • ne podpisuj pogodb, ki so bile dogovorjene v času R Merkurja (če so bile prej dogovorjene in je podpis samo formalnost, potem ni težav)
 • ničesar ne prekinjaj v tem obdobju, tudi osebne partnerske veze ne
 • ne pojdi na prvi zmenek (če so bili prvi zmenki pred R Merkurjem, potem ni težav)

.

Splošno o Merkurju

merkur retrogradni 2022Največja oddaljenost Merkurja od Sonca je 28 stopinj, kar pomeni, da je lahko največ za en horoskopski znak oddaljen od Sonca. To kaže na to, da se v povprečju giblje z enako hitrostjo kot Sonce, saj se v enem znamenju zadržuje povprečno en mesec, prav tako kot Sonce. Njegovo delovanje je hitro in kratkotrajno.

Deluje na področju komunikacije: govora, študija, ekonomije, trgovine, poti, gibanja ipd. Deluje na možgane, živčni sistem in hormone in vpliva na sposobnost slišanja, izražanja in logiko, razum, intelekt, zavest, spretnost in prilagodljivost. V okviru sociološkega pomena Merkur označuje ljudi, ki več delajo z glavo, kot rokami, njegovi tipični predstavniki so tako, trgovci, učitelji, posredniki, govorci, tajnice, natakarji, poštarji, …

Vpliva na vse umske sposobnosti, govor, artikulacijo, pisanje, šolanje, književnost, birokratske posle, pošto, promet, sosedske in sorodstvene odnose.

V osebnem horoskopu vam položaj Merkurja kaže, na kakšen način komunicirate, kakšno je vaše izobraževanje, na kakšen način stopate v odnose itd.

merkur simbolMerkurjev simbol je sestavljen iz krajca, ki ponazarja um in se nad središčem (krogom) široko odpira in ponuja kvalitete odprtosti, komunikacije in iznajdljivosti. Tako kot Luna učinkuje na spremembe in odzivnost nanje, Merkur vpliva na sposobnost prilagajanja.

Sreda je uradni Merkurjev dan, na nivoju astroloških znamenj je to znamenje dvojčka.Vonjave, ki vam lahko približajo Merkurjevo energijo so kadilo, nageljnove žbice in mastiks.

V naravnem okolju so predstavniki Merkurjevih energij leska, ki se hitro obnavlja in raste, v zeliščih pa plazeči prstnik. Od Angelov ga najbolje predstavljajo Rafael, Miel, Seraferial. Na področju kovin in dragih kamnov pa so Merkurjevi opal, safir, turkiz in ahat.

Merkur je eden od petih osebnih planetov (Merkur, Venera, Mars, Jupiter in Saturn), ki skupaj s Soncem in Luno igrajo glavno vlogo v opisovanju osebnosti (in usode) posameznika in se trikrat letno za tri tedne na svoji z zemlje vidni poti navidezno ustavi in nato pomika nazaj. Čeprav zares še naprej potuje po svoji tirnici, saj gre za optično prevaro, ki se opiše kot retrogradno gibanje. Astrološki zapis je s črko R (- retrogradno). Temu gibanju, ki ga poznajo tudi drugi planeti, pripisujemo večje in drugačne vplive na življenja ljudi.

.

Pojav Retrogradnega Merkurja

Retrogradni Merkur je najmanj trikrat letno na sporedu astroških zanimivosti. V letu 2022 smo deležni trikrat celotnega retrogradnega potovanja Merkurja, lahko pa rečemo, da se štirikrat obrne retrogradno v 2022, saj se čisto na koncu leta, 29.12. obrne retrogradno in gre tako v novo leto.

14.1. postane retrograden (R) v znamenju vodnarja

4.2. potane direkten (D) v znamenju kozoroga

10.5. postane retrograden (R ) v znamenju dvojčkov

3.6. postane direkten (D) v znameju bika

10.9. postane retrograden (R) v znamenju tehtnice

2.10. postane direkten (D) v znamenju device

29.12. postane retrograden (R) v znamenju kozoroga

18.1.2023 postane direkten (D) v znamenju kozoroga

Je pa retrogradno obdobje Merkurja najboljše za poglobljen odnos do sebe, svojega načina razmišljanja in komuniciranja, saj se v teh obodbjih najlažje naučimo večjih lekcij, prestavimo karmične tirnice in lahko začnemo na novo.

Prehodi Merkurja skozi znamenja v 2022 ter vključene retrogradne faze:

merkur astrologija2.1. ob 8:10 pride v znamenje vodnarja

14.1. postane retrograden (R) – 4.2. potane direkten (D)

10.3. ob 2:33 pride v znamenje rib

27.3. ob 9.45 pride v znamenje ovna

11.4. ob 4:10 pride v znamenje bika

30.4. ob 0:24 pride v znamenje dvojčkov

10.5. postane retrograden (R )  – 3.6. postane direkten (D)

5.7. ob 8:25 pride v znamenje raka

19.7. ob 14:35 pride v znamenje leva

4.8. ob 8:58 pride v znamenje device

26.8. ob 3:03 pride v znamenje tehnice

10.9. postane retrograden (R)  – 2.10. postane direkten (D)

29.10. ob 22:35 pride v škorpijona

17.11. ob 9:47 pride v strelca

6.12. ob 23:08 pride v kozoroga

29.12. postane retrograden (R)

Ko Merkur prehaja skozi znamenja, se spreminja način komuniciranja in razmišljanja. Prehod Merkurja skozi zračna znamenja (vodnar, dvojčka, tehtnica) omogoča hitrejši razmislek, lažje razumevanje in boljšo komunikacijo.

Prehod skozi vodna znamenja (ribi, rak, škorpijon) omogoča razmislek o čustvenih vidikih življenja, komunikacija lahko postane čustveno obremenjena, prav tako razumevanje.

Prehod Merkurja skozi ognjena znamenja (oven, lev, strelec) aktivira nestrpnost, bolj ognjevito komunikacijo in razmislek gre v smeri izpolnitve osebnega ognja, osebne strasti.

Prehod skozi zemeljska znamenja (bik, devica, kozorog) pa okrepi praktično razmišljanje, tehtno komunikcijo in lažjo realizacijo.

Merkur v retrogradni fazi okrepi možnosti globljih notranjih spoznanj in odpira /. Tematika in usmerjenost njegovih energij sta pogojena s tem, v katerem znamenju se retrogradna faza dogaja. V 2022 vam odkriva in spodbuja k globljemu zdravljenju vaših negativnih misli in blokad vezanih na obilje in temeljni uspeh v življenju. Idealno obdobje za globlje spremembe in nove temelje v materialnosti.

Srečno, Andreja

 

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Ljubezen do sebe", 10.05.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons