Ljubezen in strast v odnosih iz vidika duše

Ljubezen in strast

Ljubezen in strast se prepletata v številnih neskončno dolgih nadaljevankah, ki tolažijo ženski svet in vas sočasno nagovarjajo, da se to dvoje izključuje. Običajno se za moškega zanimata dve ženski: ena je ljubeča, druga pa strastna in potem se dogajanje začne. Moški si seveda želi, da bi ljubeča ženska pridobila na strasti ali da bi se strastna odprla ljubezni.

To je prispodoba, a hkrati srž vseh težav in magije odnosov, ki vas prisilijo, da se spreminjate, iščete rešitve, brskate po sebi in se čudite, kaj se je vendarle zgodilo. Odnosi nam pomagajo, da postajamo celovito bitje – brez manjkajočih delov.

V odnosih se največ na-učimo, zato je dobro, da prepoznate dinamiko, ki vodi posamezne odnose in kaj pri tem ozaveščate oziroma se učite.

Poglejmo najbolj dramatične verzije odnosov, ki se v vsakdanjem življenju kažejo v različnih izvedbah.

Kako prepoznate odnos, kjer je prisotna obojestranska STRAST?

 •  odnos se je začel strastno in energije čutnosti niste mogli zatreti ali se ji umakniti,
 • pri tem sta vam glava in srce govorila (pa še kakšna prijateljica), da se to ne bo dobro končalo,
 • v odnos ste dobesedno “padli” in vrtinci čustev so se po določenem času umirili,
 • vajina srečanja so postala vse bolj redka, nesmiselna, saj ničesar drugega ni bilo med vama, da bi se po “uporabljeni” strasti aktiviralo.

ENERGIJSKI VIDIK takšnega odnosa: takšen odnos ima karmično ozadje, kar pomeni, da so bile vajine energije že v preteklosti (preteklih življenjih/drugih dimenzijah) že prepletene in da sta se sedaj srečala, da uredita te vezi oziroma, če ne drugega, vsaj vi vzamete svojo energijo iz preteklosti nazaj (1).

Kako se kaže odnos, kjer je prisotna enostranska STRAST

 • nekdo je v vas prižgal iskrice strasti, ki pa jih ta oseba do vas ne čuti,
 • vi iščete poti oziroma načine, kako bi v tej osebi našli to strast. Pri tem je največja nevarnost, da se poslužujete izgovorov, da je npr. ta oseba imela težke življenjske okoliščine, da trenutno ne čuti prave stasti in da sta se srečala zato, da vi pomagate tej osebi, da se preda strasti.

ENERGIJSKI VIDIK takšnega odnosa: odnos je res namenjen temu, da nekdo od vaju prebudi strast, a to ste v tem primeru vi sami. Iz vidika Dušnih dogovorov in energij je ta oseba prišla v vaše življenje samo zato, da vam pokaže, da v vas gori strast in da je čas, da jo začnete ponovno čutiti.

Ker se strast v tej osebi ni prižgala ob vas, pa pomeni, da odnos ne bo šel v ljubezensko – partnersko smer in da je dovolj, da ste hvaležni za to izkušnjo in začnete negovati strast, ki se je v vas prebudila.

Kaj pa, kadar strast ni prisotna v odnosu?

LJUBEZEN brez strasti – kako je prepoznati?

 • oseba vam je odprla srce s svojo energijo (in vi njej nazaj),
 • odnos med vama je udoben, nežen, krepčilen,
 • manjkajočo strast si razlagata z obrazložitvijo, da bo prišel pravi čas, ko se bo tudi ta aktivirala oziroma razvila, kar pa je majhna verjetnost, saj je strast energija, ki se med dvema sproži takoj, ali pa nikoli.

ENERGIJSKI VIDIK takšnega odnosa: odnos ima lepo energijo sodelovanja, ki je primerno za dobra prijateljstva, sodelovanje v poslu ali v prostem času, nima pa vsega potrebnega za polno življenje v dvoje. Veliko parov temelji na tej povezavi, ki daje zadovoljno življenje v coni udobja. Manjkajoča komponenta strasti, življenjske vitalne energije pa povzroči, da se takšen par postara prehitro in da v odnosu ves čas nekaj manjka, kar se potem avtomatsko “maši” s številnimi nakupi, potovanji, razburljivimi dogajanji v okolici, da se zaduši notranji tihi glas, ki pravi, da nekaj manjka. (3)

Kaj pa, če sta LJUBEZEN in STRAST enostranski?

 • ob prvem srečanju s to osebo se je z vami nekaj zgodilo,
 • oseba pusti v vas notranji vtis, ki ga ne morete pregnati,
 • ker iz nasprotne smeri ne dobivate želenih odzivov, ste zmedeni in se sprašujete: “Kako to, da ta osebna do mene ne čuti tako močnih čustev, kot jaz do nje?” in odgovor (izgovor) ponavadi najdete v osebnih težavah te osebe, ki še ni “sposobna” začutiti vsega tega ali pa ima preveliko osebnih ovir, da bi se lahko predala temu,
 • prisiljeni pa ste odreagirati v tem odnosu zaradi energij strasti, sočasno vas ljubezen vodi v globlje spoštovanje te osebe, da ji ne povzročate težav.

ENERGIJSKI VIDIK takšnega odnosa: ta oseba je prišla pokazati novo dimenzijo v vaše življenje. Pri tem nima vloge ostati v tej dimenziji, samo pokazati vam je prišla (po predhodnem Dušnem Dogovoru seveda), da to obstaja in kako se čuti. Nadaljevanje sledi v smeri, da ste vi prebujeni in da je čas, da pocelite še zadnje rane v odnosih, da lahko potem vstopite v odnos, ki ima oboje obojestransko.

In končno…

Obojestranska LJUBEZEN s STRASTJO – ste jo že doživeli?

 • ob prvem srečanju, se je med vama nekaj zgodilo,
 • drug v drugemu sta pustila vtis, ki ga želita še doživeti,
 • prisiljena sta oba odreagirati v tem odnosu zaradi energij strasti,
 • ljubezen med vama ne dovoljuje manipulacije in zato se lahko odnos razvija več let,
 • obojstransko zavedanje je, da postajata zaradi poznavanja drug drugega boljša oseba.

ENERGIJSKI VIDIK odosa, kjer sta prisotna ljubezen in strast: da ste spoznali takšno osebo, resnično poznate in sprejemate sebe. Iz Dušnega Dogovora sta namreč dogovorjena, kdaj se srečata in očitno so sedaj izpolnjeni vsi pogoji. Če ste v takšnem odnosu, ki pa še ni javno materializiran, potem nadaljujte z delom na sebi in čutite ljubezen in strast v svojem vsakdanjem življenju pri vsem, kar počnete. (4)

Ljubezen in strast – kaj vas še lahko ovira

O ljubezni in strasti

Odnosi vas vodijo v življenje z ljubeznijo in strastjo, ki je zares smiselno. Pri tem vas lahko ovirajo: oklepanja preteklosti, pričakovanja, cona udobja, sodbe, morala, strahovi … , ki jih lahko doživljate iz okolja preprosto zato, ker so semena le-teh v vas.

Želim vam, da doživite ljubezen in strast v sebi in da opustite nevidne okove, ki vas držijo stran od svojega polnega Življenja.

Srečno,

Andreja

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Ljubezen do sebe", 10.05.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons