Kakšna je idealna postava

Kakšna je idealna postava ali kako na plažo brez stresa

Kakšna je idealna postavaMoja filozofija že od najstniških let: če celo leto ne naredim nič za to, da bi moje fizično telo optimalno izgledalo v kopalkah, potem tudi nima smisla, da se obremenjujem tistih nekaj dni v letu, ko sem v kopalkah. Bolje je, da uživam in se predam energijam morja in sonca. Z vprašanjem: “Kakšna je idealna postava” se torej ne obremenjujem.

.
.
Res pa je, da moje razumevanje življenja izhaja od zgoraj navzdol – od dušnih zakonitosti do materije, torej slej kot prej je potrebno harmonizirati tudi fizično telo, ki je iz vidika energij nosilec vsega, kar se dogaja na duši, v umu, čustvih in življenjski energiji, ki ga nosi in hrani. Iz tega razloga nisem nikoli videla smisla, da bi pri sebi trpinčila telo, ga dresirala za optimalni izgled, če so bremena v energijah še prevelika ali nerazrešena.

.

Velikokrat mi je težko, ko vidim ženske, dekleta, ki izgledajo super in pre-veliko pozornosti, energije in časa posvetijo telesu, potem pa seveda pričakujejo potrditev s strani družbe, moških … To je past, v katero se ženska ujame. Z leti pride še drugo grenko spoznanje: da je telo minljivo in da je za odnos potrebno še kaj več kot telo. (1)

.

.

Ali obstaja ključ, kako do idealnega telesa?

.

.

Idealna postavaKljuč do spreminjanja in do ustvarjanja idealnega telesa s pravimi telesnimi merami je v SPREJEMANJU. Sprejemanju sebe, svojega telesa, svojih čustev, svojih misli in duha.

.

Ker pa so svet preplavile reklamne kampanje, ki so do konca “navile” frustracije neidealnega telesa z namenom, da kupujemo proizvode, ki nam “obljubljajo” hitre rezultate in idealne postave za poletje, se je izgubil zdrav razum, skupaj z gensko spremenjeno hrano in fotošopiranimi modeli.

.

Zato je dobro narediti odmik od pritiskov okolja in obrniti perspektivo na glavo. (2)

.

In kakšna je idealna postava, če obrnemo perpektivno na glavo?

.

.

Kakšna je idealna postava?

.

.

Idealna postava in zadovoljstvoIdealna postava je tista, v kateri se počutimo dobro, z njo živimo jasno in učinkovito in smo zadovoljni iz vseh vidikov. Zato je koristno, da dojamemo, da smo iz vidika energij tako različni, da bi bilo skorajda nemogoče določiti mere idealne postave. (3)

.

Naše telo je popoln ustroj, ki preživi tako težka bremena psihe in čustev, da smo mu lahko najprej samo HVALEŽNI, da vse to nosi. In seveda se vsa ta bremena nekako vidijo na obliki in postavi, zato delamo na tem, da opustimo bremena in rehabilitiramo telo.

.

V kakšni meri preteklost vpliva na naše fizično telo?

.

.

Vpliv preteklih civilizacij na naša telesa

.

.

Spoznala sem, da je fizična postava močno povezana z energijskimi telesi in da so določene zakonitosti, ki so vidne preden se človek začne intenzivno ukvarjati s sabo in svojimi energijami. Tako bi lahko ločili dva tipa ljudi, glede na predhodne civilizacije, iz katerih v nas še obstajajo prastare kvalitete:

.

Lemurijanci – običajno obilnejša telesa:

.

  • doživljanje sveta in okolice ter sebe preko čustvovanja, čutenja,Idealna postava in energijska telesa
  • močni duhovni uvidi,
  • potreba po sprejemanju in dajanju brez besed,
  • pretirana občutljivost, ranljivost, mehkoba, ki se običajno duši s hrano.

.

Atlantidci – običajno vitka telesa:

.

  • doživljanje sveta matematično, logično,
  • veliko razumsko razumevanje sveta in delovanja ljudi,
  • nevključevanje v čustvena stanja drugih ljudi,
  • iskanje rešitev z umom.

.

Dobra novica je ta, da imam vsi v sebi zametke obeh in da je čas, da v sebi prebudimo oboje .

.

Če vas ta tematika Lemurije in Atlantide bolj zanima, mi spodaj napišite, pa ji posvetim več časa v prihodnjih blogih.

.

Ženske pa: idealna ženska postava je končni rezultat samospoznanja in sprejetja sebe na vseh nivojih. Smo na poti do tja?

 

Srečno,

 

Andreja

.

P.S. Pa še en morski pozdrav iz Krapnja  😎

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Osnove feng shuia za poletje", 14.06.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons