Kako rešiti partnerski odnos in kdaj ga je smiselno reševati?

Kako rešiti partnerski odnos? Partnerski odnos nosi običajno na sebi veliko bremen, zato mora biti osnovna energija, ki vodi prenovo/obnovo odnosa, tako močna, da se dva lahko končno izmuzneta vplivom okolja, preteklosti in postavita na novo doživljanje samega sebe in drug drugega v partnerstvu, za kar je potrebna določena vrsta zrelosti in norosti, da veste, da je sedaj pravi čas in da vse ostalo nima smisla.

Ker se v odnosih dogaja največje učenje, je zato smiselno, da se ne izogibate odnosom, temveč v njih vstopate zavestno, iskreno, odprto z namenom, da zaradi vplivov drug na drugega, postajate boljši človek. To velja za vse odnose, največ lekcij in lepote pa seveda s sabo prinaša partnerski odnos, ki je tudi najbolj opevan, ožigosan in ukalupljen, zato je tako težko zaživeti v partnerskem odnosu odprto, iskreno, brez zank in pasti notranjih pričakovanj, spodbujanih iz sistemov okolja, vzgoje in lastnih iluzij.

Preden se odpravimo k iskanju odgovora kako rešiti partnerski odnos, si moramo odgovoriti na spodnje vprašanje.

Zakaj reševati odnos, zakaj ne poiskati novega partnerja takoj, ko s starim niste več zadovoljni?

.
Dokler ne spremenite svoj notranji “program” partnerstva, dokler ne pozdravite lastnih “ran”, ki so vas pripeljale v odnos s sedanjim partnerjem, je čisti nesmisel iskati novega partnerja, saj bo tudi ta slej ko prej začel vibrirati stare energije, ki so v vas, pokazali se bodo že znani problemi, ki jih je potrebno pogledati, da se lahko spremeni naboj energije, ki povzroča blokade v vas, ki se izrazijo kot problemi. Zato menjava partnerja kot pobeg od sebe predstavlja samo izgubo časa in energije.Smisel reševanja odnosa se dogaja na dveh nivojih. Na eni strani je nujna poglobitev vase z iskrenim uvidom, kaj sami delate narobe, kaj pričakujete od parterja (da vas vodi, podpira, skrbi za vas v vseh pogledih) in kaj ste v zameno pripravljeni dati. Pomembno je, da odstrete tančice iluzij, s katerimi dostopate do partnerja. Običajno podzavestno pričakujete, da vas reši pred samim sabo in s tem izhodiščem zagotovo izgubite najboljše možnosti za učenje v dvojini z ljubeznijo.

Ko se lotite samega sebe in svoje prenove videnja, čutenja, sodelovanja v partnerstvu ter se odločite za učenje z ljubeznijo, se pokaže, če je reševanje partnerstva smiselno oz. potrebno, saj se dostikrat zgodi, da ko se sami spremenite, se partner sprosti in pozitivno odzove na vaše spremembe. Če se to ne zgodi, pa je potem smiselno reševanje partnerskega odnosa zavestno in seveda obojestransko, saj je možno samo v primeru, ko oba še vidita drug v drugem potencial rasti, možnost spreminjanja v dobro in se srce ter Duša ob temo dogajanju še vedno odpre, okrepi.

.Kako rešiti partnerski odnos? – koraki

Naslednje korake opravljate z jasnim in skupaj sprejetim namenom, da se odnos postavi na novo in nadaljujeta skupno življenje na novih energijah. To je možno takrat, ko se OBA zavedata, da sta si pomembna za življenje in da skupaj lahko RASTETA V LJUBEZNI.

Koraki, ki jih je je potrebno opraviti s pozornostjo, zbranostjo v sebi in iskrenostjo:

1. OPAZOVANJE – definiranje izvora težav ; oba z iskreno željo začneta opazovati dogajanje v odnosu, zaznavati potrebne in nepotrebne vplive iz okolja in to, kar se dogaja v vajini notranjosti ob tem.

2. POGOVOR in ANALIZA – o vsem, kar opazita, se iskreno pogovorita v času, ki sta ga skupaj izbrala v ta namen. Takrat se razčleni, od kod izvirajo težave, blokade, ki ustavljajo dobre energije v odnosu .

3. SKLEPI – skupaj določita potrebne spremembe, ki se jih oba držita, pri tem je smiselno, da izbereta tri najpomembnejše sklepe, ki jih potem začneta izvajati v vsakdanjem življenju. Če jih je več, postaneta preobremenjena in pozabita na pozitivne vidike vajine ljubezni in partnerstva.

4. MESEČNI PREGLED STANJA – skupaj enkrat na mesec pregledata, če sta se držala dogovorjenih sklepov in če občutita spremembe. V primeru, da ni sprememb, se bolj poglobita v korake 1-3, saj je pomembno, da izluščita resnico, ki postane temelj vajinega odnosa. Torej iskrenost v besedah in dejanjih na strani obeh lahko pripelje do spremembe in prenove vajinega odnosa.

5. LJUBEZEN POVEZUJE – ob vseh zgornjih korakih pa vsakodnevno v mislih, besedah in dejanjih izkazujeta ljubezen drug drugemu, ki je v vajinih srcih in Dušah. Pri tem vam lahko pomaga tudi romantično darilo za par, ki vam bo pomagal pri intimi in bližini.

Če bi izvajali korak 5. v vseh odnosih, prvi štirje koraki ne bi bili potrebni. Zato samo izražajte ljubezen, ki jo nosite v sebi.

Srečno,

Andreja

.

 

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Ljubezen do sebe", 10.05.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons