Kako prepoznati sorodno dušo ali dušo dvojčico – in kaj narediti potem …

Življenje mi je tematiko o tem kako prepoznati sorodno dušo ponudilo kmalu v razpravo, saj je moj oče pri 35 letih umrl, ko sem bila stara 8 mesecev in pri 3 letih sem pogosto spraševala mamo: “Mami, kdaj boš domov pripeljala strica?” Mama se je poskušala izmuzniti temu vprašanju, kolikor se je dalo, a sem bila v obdobju razvoja solarnega pleksusa (od 3-5 let) in se nisem pustila motiti.

Opazovala sem ljudi in ko sem opazila, da je kakšen moški pogledoval za mamo, sam pa ni imel otrok, sem; ali prijela mamo in jo peljala k njemu, še večkrat pa njega prijela za roko in ga pripeljala k mami. “Mami, tale nima otrok in bi bil dober za k nam!” Tako je mama spoznala, da mi ne bo tako zlahka pobegnila od te tematike in mi je razložila svoj koncept sorodnih duš, da ima vsak samo eno sorodno dušo v partnerstvu in da je moj oče pač bil ta duša.

To me je precej razburilo in se nisem strinjala, da bi Bog imel tako omejen pogled na odnose in ljubezen in sem jo še naprej spraševala v stilu naslednjih vprašanj:

  • ali ni zares tako, da je več sorodnih duš, ki jih pritegneš glede na to, kakšne lastnosti tvoje Duše v določenem obdobju živiš?
  • kako je lahko ljubezen omejena na enega človeka in če ta odide ali umre, to pomeni, da drugi ne bo nikoli več imel ljubezni v življenju in bo živel samo od spominov?

S takšnimi in podobnimi vprašanji sem “mučila” mamo in globoko razmišljala o tem, kako prepoznati sorodno dušo. Ves čas sem opazovala ljudi, ki sem jih srečevala. Videla sem energije med njimi, povezave src in iskrice v očeh ter bila žalostna za tiste, med katerimi nisem videla nobene energijske povezave, pa so ostajali skupaj. Tako se je razvijal moj Kiron v 7. hiši astrološke karte. Pri tem moram omeniti, da sem imela očeta izjemno rada in sem bila čisto drugače navezana na njega, saj ga iz mojega vidika nisem zares izgubila, samo komunikacijo sva imela malo drugačno, kot jo imajo drugi otroci z očeti (več o tem lahko preberete v knjigi Reci življenju JA), zato se mi je zdelo še bolj upravičeno, da oče ne bo imel nič proti, če mama v svoje življenje pri 38 letih sprejme novega partnerja.

Kako prepoznati sorodno dušo – izkušnje iz mladosti

Mama pa se je pri 47 raje umaknila iz Življenja, kot sprejela spremembe, mene pa je rešila knjiga Gary Zukav: Domovanje Duše (1), ki je okrepila moje dojemanje odnosov in kako smiselno slediti dogajanju na Zemlji in tako sem še naprej sledila notranji naravnavi s podporo Duše, ki sem jo slutila, seveda pa se je nisem zavedala v tolikšni meri, kot se jo danes.

Prisluhnila pa sem ji vedno in jo absolutno ubogala, ne glede na reakcije okolice. Zato sem sledila Dušam v odnosih, pri tem pa sem morala sprejeti odločitev, da želim, da partner vsaj delno vidi svoj potencial, ki ga sama vidim v njegovi Duši, sicer odnos nima smisla oziroma mi preostane “samo to”, da delam na sebi in da sem terapevt v odnosu. Dokaj zgodaj so mi pomagale pri razjasnitvi notranjih čustev in videnj tudi knjigi: Dr. Michael Duff Newton Usoda Duš & Potovanje Duš, ki so sistematično skozi primere odstirale tančice mojega notranjega spomina in spomina moje Duše.

Zato si sploh upam napisati to osebno mnenje o tako veličastni temi, kot je kako prepoznati sorodno dušo in kaj pomeni termin duša dvojčica ter kakšna je bistvena razlika življenja in druženja s sorodno dušo in dušo dvojčico.

V zadnjih letih se povečuje zanimanje za resničnost odnosov oziroma običajni odnosi ne zadovolijo več ljudi, ki postanejo nezbrani, nesrečni in se življenje počasi ustavlja in pridobiva na težavah, bremenih. Smiselno, da odgovorim na nekatera vprašanja med drugim “Kako prepoznati sorodno dušo ali dušo dvojčico” v upanju, da prebudim vaše energije srca in Duše za prenovo odnosov na vseh nivojih.

Ali obstaja sorodna duša in kako je prepoznati? Kaj pomeni sorodna duša? Ali je več sorodnih duš?

JA, seveda obstaja sorodna duša. Prepoznamo jo tako, da prebudi del nas, ki je pred srečanjem s to osebo spal v nas. Ko srečamo to osebo se nam zdi, da smo srečali nekoga iz preteklosti, ki nam je odprl novo polje Življenja. Pojavi se občutek večjega, bolj smiselnega Življenja, dogodki preteklega življenja se sestavijo v pravo sliko in vidi se večji smisel vsega dogajanja, učenja.

Torej …..

kaj pomeni sorodna duša: to je duša, s katero si delite določene kvalitete, lastnosti in s katero na dušnem nivoju obstaja dogovor, da se bosta pod določenimi pogoji srečali in naredili nekaj višjega, boljšega, iz Svetlobe za življenje.

Tako se lahko z eno sorodno dušo zmenita, da vas samo prebudi v ljubezen in potem odide, z drugo lahko stketa “samo” prijateljski odnos, ki bo obojestranska vodilna pomoč vašega življenja, tako ni potrebno, da je sorodna duša samo vaš partner, temveč so lahko prijatelji, sodelavci.

Prepričana sem, da vas bo vse, ki vas zanima kako prepoznati sorodno dušo, zanimalo še….

Kdo je primarna sorodna duša?

V najstniških letih nas najprej pritegne primarna sorodna duša, tisti prvi odnos v ljubezni, ki bi lahko ostal srečen do konca dni, če bi bili zreli in iskreni do sebe ter ljubeči v odnosu na način, ki ga želimo od partnerja. Ker pa so odnosi naša največja pot učenja, takšen odnos s primarno sorodno dušo le redkokdaj zdrži pritiske okolja in naših notranjih energijah, ki potrebujejo ozaveščanje, čiščenje in najprej iskrenost do sebe.

Moja sorodna duša – kako z njo sodelovati?

Po tem, ko ste si odgovorili kako prepoznati sorodno dušo in, ko sorodno dušo srečate, je najbolj pomembno, da ste popolnoma iskreni v vseh pogledih, pogovorih, dejanjih, če želite, da se kaj več razvije od samega srečanja. To pomeni, da ste se pripravljeni osmešiti, biti ranljivi in priznati naklonjenost ne glede na to, da nimate še nobenega potrdila in dokazila o naklonjenosti iz nasprotne strani. Sorodna duša namreč ne prenaša manipulacij, igric in če jih že tolerira, to pomeni, da se energijski nivo odnosa niža in da se zgublja sreča dveh Duš, ki ste se ponovno srečali med potovanji v življenjih.

Se sorodna duša vrača?

Če ste odnos z njo zapravili zaradi laži ali neresnice, po kateri ste živeli v času srečanja / življenja s sorodno dušo, potem se ta sorodna duša ne vrača, saj je bila skupna energija porabljena, nivo odnosa pa tako znižan, da nisma smisla nadaljevati oz. se vračati na nižje frekvence.

Če pa se je odnos s sorodno dušo razšel zaradi različnih poti v določenem obdobju in sledenju drugim kvalitetam lastne duše, pa se lahko sorodna duša vrne z namenom, da nadgradita skupno življenje z vmesnimi spoznanji in se ponovno dvigneta s skupnim življenjem.

.Ali obstaja meditacija sorodnih duš?

Vsaka meditacija, ki vas pelje do srečanja s sabo in spoznanja o sebi, vas postavi bližje srečanju s sorodno Dušo. Obstaja velika verjetnost, da ste že zamudili katero Sorodno Dušo zaradi nečutenja in nesodelovanja s svojo Dušo. Tako da je pozornost v začetku potrebno usmeriti nase in se spoznati do te mere, da si upate odpreti srce in začnete živeti po svojih lastnih energijah.

Najslabše pričakovanje, ki ga ženska lahko ima je, da pričakuje, da bo srečala Sorodno Dušo, ki bo namesto nje rešila vse njene težave v življenju. Zato je pot k sebi, spoznavanju sebe in svoje Duše, svojih potencialov iz Svetlobe in brezkompromisnost v tem najbolj direktna pot k srečanju sorodne duše.

Kakšna je razlika med sorodno dušo in dušo dvojčico?

Tisti, ki iščete odgovor kako prepoznati sorodno dušo, si boste zagotovo želeli prebrati še spodnje…

Sorodna duša nam odpre nov del življenja, del kvalitet, lastnosti si delimo in skupaj lahko rastemo tudi čez te kvalitete, če se seveda tega obe osebnosti teh duš zavedata in to tudi želita.

Običajno pa ste na začetku vzhičeni v tem odnosu s sorodno dušo, potem se navadite na to frekvenco življenja in začnete rasti, se razvijati v Svetlobi dalje v smeri, ki pa jih sorodna duša ne more čisto podpreti in takrat je preizkušnja za osebnost.

Če je dovolj zrela, se bo ta odnos lahko ali nadgradil ali pa se po naravni poti končal, da se naredi prostor ali za novo sorodno dušo, ki prinese nove kvalitete v življenje, ki so potrebne za razvoj, če pa ste že v veliki večini spoznali sebe, pa je morebiti že čas za dušo dvojčico.

V praksi je veliko odnosov, ki so po kvaliteti sorodne duše, vendar se jih velikokrat zamenja za duše dvojčice, kar pa prinese določeno nezadovoljstvo v odnos. Če ste nezadovoljni z dušo dvojčico, je to verjetno sorodna duša, s katero se v določenih stvareh razlikujeta, zato je resnično potrebna iskrenost najprej do sebe in potem do Svetlobnih uvidov, ki vam jih Duša preda, če jih le sprejmete.

Kaj je duša dvojčica? Kdo je duša dvojčica?

Enostavno, kot ime pove, duša, ki je identična naši z vsemi kvalitetami, ki pa so lahko različno porazdeljene po področjih življenja. Duša dvojčica (2) je običajno ljubezenski partner, ki pa ni nujno nasprotnega spola, nujno pa je, da ob njem / njej čutite, da ste srečali sebe.

Zato je kot predpogoj za srečanje z dušo dvojčico ponavadi potrebno daljše obdobje popolnega sprejemanja sebe (z vsemi plusi in minusi) in nega Ljubezni do sebe, ki zviša našo frekvenco življenja do te mere, da le-ta pritegne dušo dvojčico k nam. Duša dvojčica namreč podpre vse vaše kvalitete iz Svetlobe in enako vi avtomatsko podprete nazaj.

Moja duša dvojčica – kako z njo sodelovati?

Se duša dvojčica vrača?

Iz prakse še ne vem zares, vem pa, da kdor je srečal pravo dušo dvojčico, z njo zaživel in potem zanemaril sebe in svoje iskrene kvalitete srca in Duše in s tem povzročil odmik duše dvojčice, je to verjetno največji občutek izgube v Življenju. Ampak človek, ki je izgubil sebe in svojo Dušo verjetno tega ne opazi. Lahko pa, da se z dušo dvojčico srečate, nekaj v vas in v njej se prebudi, pa potem mine nekaj časa, da sta oba pripravljena resnično zaživeti po teh energijah, ki vaju družijo, v tem primeru bi lahko rekli, da se je duša dvojčica vrnila oz. bolje rečeno, da sta počakala drug drugega, da sta v primernem okolju najprej spoznala sebe do te mere, da sta lahko sprejela drug drugega z odprtimi energijami brez ščitov in blokad.

zmenek z dušo na otoku Krapanj

.
Kakšno je torej idealno življenje iz vidika Duše?

Idealno življenje iz vidika Duše in Svetlobe imamo, če imamo sorodne duše v vseh glavnih odnosih, ki jih imamo v življenju, v partnerstvu pa imamo dušo dvojčico. Zato ne tratite energije za neumnosti, usmerite jo za pot vase, spoznavanje sebe najprej in z odprtimi očmi, srcem in jasnim videnjem vam bo življenje pripeljalo prave ljudi s pravimi Dušami.

Srečno,

Andreja

P.S.

Kako spoznati in zapeljati dušo dvojčico si lahko preberete tudi TUKAJ.
Vas zanima, kakšen odnos imate s svojo sorodno dušo ali dušo dvojčico? Potešite si radovednost TUKAJ.

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Ljubezen do sebe", 10.05.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons