Kako premagati ljubosumje in to energijo pozitivno uporabiti

“Kako premagati ljubosumje,” sem se spraševala do sedaj nekajkrat v življenju in vsakič je bilo zelo koristno.

Ljubosumje je namreč najhitrejši način, da odkrijete svoje skrite energijske rezerve, torej svojo skrito notranjo moč. Ko se ljubosumje aktivira v notranjosti človeka, se namreč vedno sproži energija, ki vodi v akcijo, v manifestacijo.

To energijo je dobro uporabiti v konstruktivno smer – v odkrivanje sebe in izboljšanje sebe kot osebnosti. Če pa pustite, da se ta energija prosto sprosti, vas potegne v vrtinec čustev in zgodijo se lahko večje dramske zgodbe s slabimi izidi.

Je že čas, da si rečete”DOVOLJ!”?

Če se vam že dogaja, da se sprašujete, kako premagati ljubosumje, ki ves čas tli v vas, je potem zadnji čas, da si rečete: “Dovolj!

“Dovolj” si rečete vsakič, ko se to pojavi v vaši notranjosti in potem se odločite za spremembe v svojih navadah, v načinu življenja. Koristno je, da ob tem, ko v mislih ali na glas rečete “Dovolj!” močno začutite stopala ali celo udarite z levim stopalom v tla, da začutite čustveno moč te odločitve.

Ljubosumje, tudi bolestno ljubosumje se namreč skriva v globini naših energij, v energiji Plutona in Marsa (astrološko gledano), ki jo je dobro sistematično odkrivati.

V to globino je slej ko prej potrebno pogledati, še posebej, če imate poleg čustvenih še zdravstvene težave (alergije, avtoimune bolezni). Sicer se zgodi, da ob različnih okoliščinah pride ta globina na plano in ustvari nepotreben razdor v odnosih ali bolezenska stanja, poškodbe, nesreče … (1Za najhitrejšo preobrazbo takšnih energij so narejene delavnice AstroPostavitve.

Ste že ugotovili, na kateri točki telesa pa vi občutite ljubosumje?

Kako premagati ljubosumje po korakih?

Za uspešno premagovanje ljubosumnosti morate odkriti, na kateri točki telesa / čakri se vam pojavlja ljubosumna rekacija najprej ali najbolj. Pojavljanje reakcij se pokaže kot vročina, stiskanje, lahko tudi kot občutek vlečenja vrvi iz vas. Moč teh simptomov je različna. Karmične blokade ljubosumja so seveda veliko močnejše in jih stežka spregledate.

Rešitve za odpravo ljubosumja so različne glede na to, kje so točke pojavljanja:

  • če se pojavlja na predelu spolnih organov ali presredka in nog;

se ljubosumje aktivira zaradi nezadostnega čutenja vaše lastne seksualne energije in je potrebna boljša pretočnost fizičnega telesa. Rešitev je tako v vajah kot so vrelec mladosti / joga / tai chi … V povezavi z globljim dihanjem in sprejemanjem svojega fizičnega telesa v popolnosti.

  • če se pojavlja na predelu trebuha in popka

se ljubosumje aktivira zaradi vaših tekmovalnih lastnostih, zato je potrebno preveriti, katere lastnosti v vas aktivirajo ljubosumje in si postaviti vprašanja, kot so:
Zakaj tekmujem z drugimi? Komu se želim dokazati? Če se tega ne morete lotiti (ker vam te iste lastnosti to preprečujejo), je potrebno to energijo porabiti z večjimi fizičnimi napori: plavanje, sklece, sekanje drv…

  • če se pojavlja na predelu srca in predelu lopatic na hrbtu (kot oklep ali “bolečina na Duši”)

je potrebno sprejeti Ljubezen do sebe in tudi to, da ne morete sprejeti ljubezni od drugih, dokler ne sprejmete sebe. Ljubosumje iz tega prostora je namreč aktivirano iz strahu, da vas kdo zapusti, kot so vas zapustili v času otroštva ali prvi partnerji. To se rešuje z globinskim dihanjem, meditacijo in tudi preko delavnice Zdravljenje Družinske Duše, kjer se odpravijo temeljni vzroki za to.

  • če se pojavlja na predelu grla

je potrebno izraziti svojo ljubosumnost na čist in iskren način, da se odpravijo strahovi pred zavrnitvijo in da se lahko grlo začne sproščati in sprejemati zdravilne energije Svetlobe Duše, ki je vedno prisotna. (3)

  • če se pojavlja na predelu glave

si je potrebno vzeti čas in razmisliti, zakaj ste zares ljubosumni. Če mislite, da je vaš partner / prijatelj / sodelavec predober za vas in da niste vredni takšnega odnosa, potem morate doumeti, da če ne bi bil primeren za vas, ne bi bila skupaj, se družila…

Zato je nepošteno, da svoje komplekse zdravite preko ljubosumne navezave na ljudi, ki jih zares občudujete. Priznajte si vse negativne misli in sodbe, ki jih imate o sebi, saj jih samo tako lahko sprostite in spremenite. To so samo naučene misli, ki jih ponavljate zato, ker se jih bojite pogledati. Kaj si vi mislite o sebi je pomembno in nihče vas ne bo mogel prepričati, da ste boljši, lepši, pametnejši, če vi o sebi mislite drugače. In vprašanje je, koliko časa se bo dalo vašim bližnjim vztrajati v prepričevanju, kako ste dobri in vredni vsega, kar imate.

Zato pamet v roke in razmislite, kje ste in kaj želite od življenja ter soljudi. Ste jim vse to pripravljeni vračati, kar pričakujete od njih?

Je lahko zmaga vaša?

Recept za zmago

Odgovor na vprašanje “Kako premagati ljubosumje” je torej dokaj enostaven. Svojega življenja se lotite odkrito in iskreno ter ga izboljšajte na vseh nivojih. Trajna zmaga nad ljubosumjem je možna samo, če ste resnično zadovoljni s sabo in svojim načinom življenja. Prvi korak ste že naredili (prebrali članek do konca). Korak za korakom pa prinese rezultate. Če potrebujete hitro pomoč pa svetujem, da pokličete Merkaba svetovalke, ki bodo pregledale vaše stanje in vam  pomagale odpraviti vzroke težav.

Srečno,

Andreja

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Harmonizacija odnosa z mamo in obiljem", 08.03.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons