Kako pozdraviti strto srce in znova zaupati v ljubezen

Kako pozdraviti strto srce je tema, o kateri bi najraje napisala dve popolnoma nasprotujoči si ideji: da se ne da streti srca in sočasno, da se ga ne da poceliti. To izhaja iz doživljanja srca, ki je po eni strani tako zaupljivo, da se vedno znova vsaj malo odpre za ljubezen, ki se ga dotakne. (1)

Če napišem, da je ljubezen odgovor na vprašanje, kako pozdraviti strto srce, potem se poraja vprašanje, če je to srce zares bilo strto, ali se je samo globoko užalostilo in se odmaknilo od čutenja ljubezni.

Po drugi strani pa že cel dan razmišljam, če ima sploh kdo zares celo srce. Če lahko kdo sproščeno daje in sprejema. Če lahko sploh kdo sproščeno in iskreno sproti kaže svoja čustva in se pri tem niti malo ne zapre pred reakcijami okolja.

Kdo ima celo srce?

Goran Dragić

In potem se spomnim na Gorana Dragića in ponovno pogledam njegovo kratko predstavitev s pozornostjo na srcu. In jokam. Od ganjenosti. In joka vsak, ki začuti izpolnjeno in srečno srce, ki biva in živi v tem človeku. No, takšno je zdravo in ljubeče srce.

in če ste srečni in veseli, ko ga gledate, čutite in dihate ob vsem, kar je prebudil v Sloveniji, potem imate dobro, zdravo in srečno srce.

Če ob njem začutite solze ganjenosti, potem ste na dobri poti, da pocelite svoje srce skozi lepoto doživljanja odnosov in sveta.

Če pa se vam zdi, da Goran Dragić ni nič posebnega, ga ocenjujete skozi glavo in statistiko, potem ste že dolgo nazaj zaprli svoje srce v varen oklep in je malo verjetnosti, da vam ga bo pomagalo življenje odpreti na lep način. 

Kdaj se pojavi boleča rana srca?

Kako pozdraviti strto srce je tema, kjer pesmi za zlomljeno srce pripovedujejo o ljubezenski tematiki, ki je kriva za strto srce. Številne umetniške stvaritve, slike in verzi nastajajo iz globine strtega srca in prav tako je Prešernovo strto srce odgovorno za njegovo poezijo.

Če pa ste iskreni in pogledate globoko vase, boste ugotovili, da ste v prvi ljubezenski odnos že prišli z ranjenim srcem in da se zato ni mogel dobro končati.

Boleča rana srca namreč običajno nastane že zgodaj v otroštvu, ko otrok spozna, da mama ne vidi njegovih potreb in da oče ni vsemogočen oziroma da ne vidi otrokove resnične pojave.Tako potem življenje samo “dodaja” na to rano in slej ko prej izgine optimizem in ljubezen, ki je poganjala srce in ga povezovala z Dušo.

Takrat zares lahko rečete, da imate strto srce.

Ko prenehate verjeti v ljubezen na svetu in vas vsi dejavniki potrdijo v zavedanju, da je svet surov in egoističen in da ni več prostora za ljubezen, nežnost v odnosih.

Zato se morate odločiti, če zares želite pozdraviti strto srce, ali pa je morebiti bolečina srca pregloboka, da bi jo želeli odpreti, podoživeti in se soočiti z njo.

Kako pozdraviti strto srce s pomočjo očeta in mame?

Oče in mama sta dva največja energijska pola JIN in JANG, ki sta določila vaše stanje srca. Zato sta sočasno tudi odgovor na vprašanje: “Kako pozdraviti strto srce”. Pri njima je potrebno začeti celiti notranjost srca in ga odpirati za življenje.

Spodaj sem navedla dve kratki vaji, da vas povežejo z osnovno energijo, ki bo zdravila vaše srce. Zdravljenje z mamino in očetovo Dušo pa izvajamo tudi na delavnici Zmenek z Dušo na otoku Krapanj. Vabljeni, da se mi pridružite.

zmenek z dušo na otoku Krapanj

1. Zdravljenje z mamino Dušo

.
Z zaprtimi očmi si predstavljajte, da se vračate v čas otroštva, ko ste bili dojenček in vas je mama prvič vzela v naročje. Začutite svoje srce, kako je bilo odprto za sprejemanje in pogovor z njenim srcem in njeno Dušo.

Ne glede na vašo realno preteklost, vas bo njena Duša tokrat obsula z neskončno količino ljubezni in vam predala vso manjkajočo ljubezen in podporo za življenje. Ohranite stik s tem čutenjem in dovolite, da se vam srce odpira in da se po določenem času sprejemanje Svetlobe energije Duše vaše mame spremeni v sprejemanje Blagostanja Zemlje, ki vas prav tako drži v svojem objemu.

To vajo ponovite vedno, ko čutite, da vas je strah ali da se vam manjšajo materialne dobrine.

2. Zdravljenje z očetovo Dušo

Z zaprtimi očmi si predstavljajte, da ste stari nekje med 3-5 let in da tečete po s soncem obsijani gozdni poti očetu v objem. To sliko zvesto spremljajte ne glede na to, kaj se je v realnosti dogajalo z vašim očetom in vami. Tečete proti njemu in on razpne roke, da se pripravi za velik objem, ki vam ga bo podaril. Ko pritečete do njega, vas močno in varno prime, visoko dvigne, da dobite občutek sproščenosti visoko nad njim. V naslednjem trenutku vas močno objame, stisne k sebi na prsni koš in vas še dolgo časa drži v objemi.

Skozi čas se njegov objem spremeni v objem Boga, objem Vesolja, Univerzuma, ki vas objema s svojimi energijami varno in čisto, ne glede na to, kakšne ideje in energije nosite v sebi. Vse sprejme in vse podpre v vas. Ponosen je na vas in to se čuti, ko vam daje vso podporo skozi objem.

Naredite ti dve vaji za začetek vsak dan enkrat, da se prenehate spraševati, kako pozdraviti strto srce. Po tednu dni bodo vaše energije srca veliko bolj stabilne in potem delajte to vaje še enkrat tedensko, dokler ne začutite možnosti za dobro in ljubeče partnerstvo.

Delajte ti dve vaji vsaj vsako polno luno ali mlaj, da preko tega okrepite svoje srce, ga pozdravite in uredite vse odnose na ljubeč način.

In ko boste so-delovali kot Goran Dragić, boste vedeli, da je vaše srce poceljeno in da ne potrebujete več teh dveh vaj za njegovo okrepitev. Če potrebujete pomoč pa vabljeni na delavnico Zmenek z Dušo, kjer zdravimo tudi odnos z očetom in mamo, hkrati pa se naučite zelo močne tehnike samozdravljenja.

Srečno,

Andreja

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Osnove feng shuia za poletje", 14.06.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons