Kako otroku dvigniti samozavest

Kako otroku dvigniti samozavest in aktivirati njegove življenjske potenciale

Kako otroku dvigniti samozavestKako otroku dvigniti samozavest in aktivirati njegove prave potenciale, ki jih je že prinesel s sabo, je moja najljubša tema.

.

Izhajam iz dejstva, da sem bila otrok, ki je v sebi nosil to, kar nosi vsak otrok in da sem se in se še borim za to, da lahko v tem svetu izrazim svoje talente na svoj način.

.

Starši, ni vam lahko in vem, da če bi sama imela otroke, bi naredila ogromno napak. Otroke bi po eni strani preveč razvajala, po drugi strani pa preveč pritiskala. Sama nimam otrok zato, ker bi zaradi njih napovedala vojno sistemom.

.

Poklon staršemSistemom šole, sistemom skupinske vzgoje in religije, sistemom pokorništva, uklonitve in zaradi te vojne ne bi izpolnila svojega poslanstva in vprašanje, kakšne koristi bi s tem naredila otroku. Tako da sem kritična do sebe, saj vem, da otroci pridejo ne samo z neizmernimi talenti, temveč tudi z vsem znanjem o tem, na katere” gumbe” morajo pritisniti pri starših, da se aktivirajo vse rane  🙂 .

.

Zato starši, velik poklon, da opravljate to sveto poslanstvo in vzgajate svoje otroke. Kakorkoli ste se lotili vzgajati svoje otroke vem, da delate najboljše, kolikor zmorete in znate. (1)

.

Pri tem naj vas potolažim: “Duša vašega otroka si je izbrala vas. Vi ste bili za to Dušo optimalni izbor. Če boste še prebrali tole do konca in razumeli smisel tega, bo vaš otrok postal slej ko prej eno s svojo Dušo in to je največ, kar lahko date svojemu otroku.”

.

Torej, kako otroku dvigniti samozavest in mu pomagati, da se bo v svoji koži dobro počutil?

.

.

Kako otroku dvigniti samozavest – trije nasveti za iskreno starševstvo
.

.
Samopodoba pri otroku je zelo pomembna. In on vidi sebe skozi vaše oči. Vedno.

.
Tako kot vi gledate njega, bo on gledal sebe. Zato so edini res pametni nasveti, ki sem jih kdajkoli dala glede samopodobe, samozavesti in vzgoje otroka, naslednji:

.

.

1. GLEJTE V OČI in IŠČITE DUŠO / SVETLOBO

.

Ko je otroko še dojenček, vidi vašo energijo brez težav. Če ga vi gledate v oči in pri tem iščete Svetlobo njegove Duše, se bo Glejte otroka v očita močno aktivirala in postajala vse bolj zbrana, zgoščena, prizemljena in otrok ne bo imel težav čutiti, kdo je in kaj si želi.

.

Svoje želje in čustva bo povezoval s svojo Najvišjo Svetlobo, ki jo boste vi v njem vzbudili s tem, da ga gledate v oči in v njem vidite njegovo Svetlobo, Dušo, ki je prišla na svet izrazit sebe.

.

 

.

2. BODITE ISKRENI

.

Vaša iskrenost v vseh pogledih je zelo pomembna pri tem, kako otroku dvigniti samozavest. Vsako potvarjanje čiste resnice v otroku namreč povzroči močno nelagodno počutje in slej ko prej prevzame nase vso krivdo za vse, kar je skritega, potlačenega v družini in družinskih energijah.

.

Zato se morate zavedeti, da otroka ne zaščitite s tem, da se mu zlažete glede prepirov z njegovim očijem ali mamo. Ravno obratno.

.

S tem, ko ga želite zaščititi in mu prikrijete resnico ali jo samo malo priredite, naredite to, da otrok ne zaupa več svojim čistim in jasnim instinktom, ki jih je prinesel s sabo. Njegovi talenti in energije se začnejo zapirati, saj jih laž, ki je v okolici, zalepi, prekrije in na otroka se začnejo lepiti manipulacije sistemov, ki željo, da ni individualnosti, da so vsi ljudje vodljivi. (2)

.

Otroci z močnimi Dušami in s posebnimi talenti se na takšno “lepljenje”, ki se jim začne dogajati že okoli 3 leta starosti, odzovejo z izjemno agresijo. Jeza je namreč naravna reakcija na “napad”, ki se dogaja v energijah. Zato so sistemi v tem času “iznašli” številne bolezni, ki naj bi jih takšni otroci imeli. Oznaka hiperaktivnost je prvi izraz, ki bi ga morali prepovedati, kajti vse, kar ni hiperaktivno, kar ni živo, ni več pravo.

.

Resnica osvobaja”, je v tem primeru dobesedno. Mogoče ne osvobodi vas, odrasle, vsekakor pa osvobodi otroka, ki s tem, ko mu razložite, da imate odrasli svoje igre in težave, ki pa se ne tičejo njega, bo to sprejel brez težav in ne bo več iskal krivde pri sebi.

.
samopodoba pri otrokuZ iskrenostjo pa je tako, da se je dobro pri tem zavedati, da otrok ni prišel reševati vašega življenja, zato mu ne natovorite vseh svojih psihoanalitičnih videnj na njegovo ”prikolico”. Ne razlagajte mu ničesar, kar se ga ne tiče. Resnico mu povejte iskreno na način, ki pa ga ne bo bremenila v detajle.

.

Na primer – namesto da mu rečete: “ Joj, ljubi moj otrok, ko bi ti vedel, kaj se meni dogaja v službi in jo bom kljub temu, da imam dobro plačo in to rada delam, morala zamenjati. Problem je, da se je moj šef ali zaljubil vame ali pa je prišel v ta leta, ko se želi dokazati in me spraviti v posteljo, tako da ne vem, kaj naj naredim, zato te prosim, da naredi končno svojo domačo nalogo, da zaradi tebe še ne znorim.”

.

Namesto tega mu recite: “Otrok moj dragi, danes naredi prosim sam domačo nalogo, ker sem zaradi službe precej utrujena in nemirna in potrebujem pol ure časa zase. Verjamem, da boš v tem času lahko sam naredil domačo nalogo, saj si bister in če hočeš, ti gre vse po maslu.”

.

Torej iskrenost ne pomeni, da vse prenesete na njega. Ne pozabite, da vaš otrok ni vaš psihiater, ni vaš manjkajoči partner, niti prijatelj. On je vaš otrok in vi ste odgovorni zase in za njega do 18.leta.

.

.

3. GLEJTE V OČI in VIDITE POTENCIALE / DOBROTO

.

Kako otroku dvigniti samozavest takrat, ko je v težavah? Kako mu okrepiti samopodobo takrat, ko je čutiti, da je v stiski in vam želi to povedati, pa mu še to ne gre dobro od rok?

.
vaje za dvig samozavestiPrisluhnite mu ne glede na to, kaj vam govori in ga pri tem glejte v oči in vidite vse njegove potenciale, ki jih slutite, da so v njemu in da bodo slej ko prej prišli na plano, če jih boste opazovali in videli v njem.

.
Vzemite si čas takrat, ko vam otrok želi nekaj povedati, pa čutite, da je v stiski. Takrat ne pritiskajte na njega, da vam naj pove, kaj je narobe, ali da se vam mudi. Nujno je, da mu samo prisluhnite in ga gledate v oči. Opazujte lepoto njegove Duše, slišite njegovo modrost, ki jo nosi v sebi, njegov način povezovanja, opazovanja in razmišljanja. Vse se bo samo razkrilo pred vami vendar le, če mu boste prisluhnili in skozi njegovo Dušo videli njegove potenciale.

.

Če se boste ob tem zjokali ali smejali … vse je dobro. Iskrenost v čustvih je pomembna in ne skrivajte svojih reakcij. Tako se bo otrok naučil, da so tudi njegove rakcije povsem normalne.

.

Odrasli, ki se delate vsemogočne in zdržljive, čisto ”zafrustrirate” svoje otroke, ker mislijo, da je z njimi nekaj narobe, ker pomanjkanje samozavesti pri otrokučutijo žalost, jezo, ljubosumje… vse to, česar v starših ne vidijo. Zato se potem odmaknejo od vas, saj se ne morejo povezati z vašimi čustvi, če jih skrivate. Navidezna popolnost staršev je pri vprašanju, kako otroku dvigniti samozavest otroku, škodljiva. (3)

.

Samo te tri točke prakticirajte kot vajo za dvig samozavesti vašemu otroku. Skozi te tri točke se bo dvignila samozavest tudi vam, saj boste preko upoštevanja teh nasvetov spoznali pravega sebe.

.

Vaš otrok bo nadvse vesel te spremembe, sočasno boste našli čisto drug način delovanja in življenja.

.

Svet se ne bo ustavil in razpadel, če boste iskreni. Ravno obratno. Svet bo zacvetel in zaživel, ko boste iskreni in začeli gledati Svetlobo Duš drug drugemu skozi oči.

.

Se že veselim  😉

.

Srečno,

.

Andreja

.

https://www.youtube.com/watch?v=DRoqk_z2Lgg

 

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Harmonizacija odnosa z mamo in obiljem", 08.03.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons