Kaj je sreča

Kaj je sreča ali kako ustvarjati srečo vsak dan

Kaj je sreča?”, je dobro vprašanje in ko si ga človek postavi, je zame to znak, da je pripravljen na spremembe.

.

..

Kako sem pri osmih letih spoznala skrivno pot do sreče…

.

.

V osnovni šoli so imeli včasih navado (lahko, da je tako še vedno), da so najbolj pridne otroke obdarovali s knjigo. Ker je moja mama imela posebne prijeme (beri sitnobo) za moje uspehe v šoli, sem naredila vse, da sem imela mir pred njo. Tako bi morala tudi v drugem razredu dobiti pohvalo in knjigo.

.

Kaj je srečaPa je nisem, ker se je učiteljica odločila, da “mi Novakovi” poberemo preveč teh nagrad in je knjigo za nagrado podelila nekomu drugemu. Potem se je pokesala, ker je ”nevemžezakaj” spoznala, da je naredila krivico in mi je že med počitnicami prinesla na dom knjigo pravljic z naslovom: SRAJCA SREČNEGA ČLOVEKA.

.

Ni mi priznala, da je naredila napako, temveč mi je v opravičilu povedala nekako v smislu: “ … da ne bom užaljena, če nisem vedno pohvaljena”.

.

Celo poletje sem bila zaradi tega zmedena. Zmedena zaradi slabih občutkov, ki sem jih ob tem dogodku dobila ob dejstvu, da sem bila najboljša v razredu. Zmedena zaradi nasprotujočih si občutkov v meni. Zares sem bila vesela te knjige, ker sem velik knjigoljub in imam rada knjige že same po sebi. In zares sem bila žalostna, ker je učiteljica to speljala na takšen način, da je svojo napako zakrinkala tako, da je name zvalila nekakšno krivdo.

.

In pri 8 letih sem porabila cela dva meseca počitnic, da sem razmišljala o tem. Knjiga mi je vedno pustila grenak priokus, a naslovna zgodba mi je potem, ko sem jo vsaj dvanajstkrat prebrala, sprostila skrivno pot do sreče, ki je nisem nikoli več spustila (1).

.

Kaj je sreča in Srajca srečnega človeka…

.

.

Srajca srečnega človeka

.

.

“Kralj je zbolel in zdravilec mu je naročil, da bo ozdravel, ko bo našel in oblekel srajco srečnega človeka. Seveda je kralj obredel cel svet, iskal srečnega človeka med različnimi ljudmi in različnimi narodi.

.

Navidezna sreča mu je vedno pokazala zagrenjenost zadaj in ni in ni našel srečnega človeka, da bi oblekel njegovo srajco in ozdravel. Ves razočaran se je vračal v svojo kraljevino in tik preden je stopil na svoje veliko ozemlje, je zaslišal peti človeka.

.

Srajca srečnega človekaV glasu se mu je slišalo, da je srečen. Kralj ni zdržal in ga je že na daleč klicajoče spraševal, če je srečen. “Res srečen?” In človek se mu je izza žive meje na daleč smejal in mu nazaj odgovarjal, da ne vidi razloga, zakaj naj ne bi bil srečen. Kralj se je nadvse razveselil. Končno je našel človeka, ki je srečen in zdaj zdaj bo oblekel njegovo srajco in ozdravel!

.

Ko je prišel bliže, je poprosil človeka, ki je na njivi okopaval, če mu podari srajco, da jo nujno rabi. Mož se mu je zasmejal in dejal: “Sonce je visoko na nebu. Poletje se je šele začelo in vroče bo še veliko dni. Zakaj potrebuješ srajco? “ Kralj je postal nestrpen in je že malo grozeče pristopil, da je njegov kralj in da je nujno ter da potrebuje njegovo srajco. Mož mu je še vedno nasmejano odvrnil: “Kralj ali ne kralj. Z veseljem bi ti dal svojo srajco, če bi jo imel.”

.

Tako nekako se še vedno spominjam te poučne zgodbe, ki mi je v zgodnjih letih vame vsadila hvaležnost nad delovanjem. Hvaležnost nad tem, kar imam ali sem.

.

Ko sem v času študija notranjega dizajna, ko sem se vsak dan vozila v Ljubljano in delala domače naloge do pozno ponoči in ob tem ves čas še delala, želela kdaj doma ”pojamrati”, sem dobila hitro hladen tuš: “Imaš roke, imaš noge, oči, ki vidijo … “ Mnogi bi dali vse, da bi imeli to, kar imaš ti. Vsakič sem se v sekundi spomnila na SRAJCO SREČNEGA ČLOVEKA in utihnila in se spomnila na vse stvari, za katere sem hvaležna, da je tako.

.

.

Kaj je sreča zame?

.

.

Kaj je zame srečaMožnosti spreminjanja, razumevanja, razmišljanja in dojemanja življenja, so meni moja sreča. To je del mene.

.

Ne glede na življenjske okoliščine sem vedno imela občutek, da sem rojena pod srečno zvezdo.

Da me imajo energije rade.

Da skrbijo zame.

Da mi pomagajo takrat, ko ne vem, kaj bi.

Vedno me je spremljala sreča v nesreči 😀 .

.

Ko gledam nazaj svoje življenje, sem najpomembnejše srečne odločitve sprejela takrat, ko se je navzven kazala največja nesreča: izguba službe, partnerja, …

.

Sreča je v nas. Vedno. Zato mi je moja neprijetna izkušnja pri 8 letih prinesla spoznanje za celotno življenje.

.

Kaj je sreča za vas? (2)

.

.

“BIG PICTURE” perspektiva

.

.
Kadarkoli delate nekaj, kar vam ni všeč, pa je to nujno potreben del, da lahko še naprej delate tisto, kar vas veseli – začutite in Perspektivarazmislite o večji sliki.

.

”BIG PICTURE” perspektiva vam pokaže veliko srečo, ki jo imate, da lahko delate, kar delate.

Da lahko še živite, se še spreminjate.

Še vedno imate veliko možnosti, priložnosti.

Še vedno lahko napredujete pri sebi, se razvijate v boljšega človeka.

.

Takrat se srce odzove, telo pomiri, Dušna Svetloba aktivira in um ponovno aktivira v pozitivni proces delovanja.

.

Zato…

.

Preštejte svojo srečo v nesreči.

Sreča v ljubezni sledi srečnim.
Nesrečni je ne potrebujejo.

Postanite srečni tukaj in zdaj, ne glede na to, kaj se dogaja z vami. (3)

.

Srečno,

.

Andreja

 

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Osnove feng shuia za poletje", 14.06.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons