Kaj je intuicija in kako jo izboljšati

Kaj je intuicija je vprašanje, na katerega vam bodo številni strokovnjaki odgovorili čisto drugače, celo nasprotujoče.

Zelo razširjeno je mnenje, ki sledi Jungovi teoriji (1), da intuicija prihaja iz nezavednega dela, da je glas notranjosti, ki mu je dobro prisluhniti v vsaki situaciji.

Spet druga teorija pravi, da intuicija izhaja iz desne polovice možganov, ki ima sposobnost fleksibilnega razmišljanja, tako imenovanega intuitivnega reševanja problemov, ustvarjalnosti in odločitev, ki temeljijo na notranjih vrednotah, občutljivosti in sočutju do sveta, do vsega, kar je v okolju.

V sedanjosti je najbolj pogost opis, da je intuicija glas Duše, ki ji je potrebno slediti, malo govora pa je o tem, kako jo prepoznati in razlikovati od vseh drugih notranjih glasov, ki vas vabijo v skušnjavo, da pozabite nase in na svoje življenje v Svetlobi.

Zato sem leta 2016 začela izvajati tečaje jasnovidnosti oziroma Zmenek z Dušo na otoku Krapanj, kjer imamo najboljše okolje za zdravljenje in učenje, da se naučite prisluhniti svojo Duši ter bivati in ustvarjati iz Svetlobe.

kaj je intuicija

Kako ločiti zrno od plevel v poplavi intuitivnih sporočil?

V več kot 30 letih sem zaradi neobičajnih življenjskih okoliščin prejela neverjetno število “intuitivnih” nasvetov. Od teh sem jih vsaj 80 odstotkov prejela zato, ker je dotičnim ljudem “intuicija” narekovala, da mi “morajo” predati sporočila in odgovore, na katere nisem nikoli postavila vprašanja.
Posledice teh sporočil so pri meni še danes vidne:

 • razvila sem precejšnjo nepotrpežljivost do intuitivnih sporočil, za katere ne prosim,
 • zavedla sem se vseh svojih “nujnih sporočil”, ki sem jih trosila naokoli brez vprašanj in jih opustila.

Tako sem pri svojih 22 letih sklenila dogovor, da če kdo potrebuje energijsko sporočilo, ki ga z intuicijo in drugimi znanji poberem iz energij, naj me vpraša. Tako ne bom “silila” sporočila v njihovo življenje in se vmešavala brez potrebe. (To je veljalo tudi za sorodnike, prijatelje in znance.)
.
Takrat se nisem zavedala, kako močan dogovor sem sklenila. Tudi se nisem spraševala, kaj je intuicija in kako deluje pri meni. Mi je bilo pa že takrat jasno, da je nujno, da sem ves čas povezana s Svetlobo in da to niso igre, temveč za tem stojijo Mojstri Karme, ki točno vedo, kdo nosi odgovornost za jasnost in čistost sporočil.

Kaj imata skupnega in v čem se ločita instinkt in intuicija?


Mnogi zamenjujete instinkt in intuicijo, kar na nek način razumem, saj se tako instinkt kot intuicija običajno močno odražata v fizičnem telesu in čustvenih reakcijah na dogajanje okolja.

Intuiciji in instinktu je skupna reakcija telesa in duha, da človek postane zbran, pozoren.

Kaj je instinkt?

To bi lahko rekli, da je fizična komponenta intuicije, kadar ima telo v sebi močno zakodirano ”preživetveno” kodo (3).
.
Nosilec instinkta je popkovna čakra, ki skrbi, da se brez pretiranega razmišljanja in truda instinktivno, samodejno odzovete na okoliščine. Za preživetje v divjini in v poslu boste prva tri leta bolj potrebovali instinkt, v nadaljevanju pa intuicijo in instinkt.
.

Kaj je intuicija?


Intuicija je višja komponenta zavedanja, kar ni produkt razmišljanja, torej običajnega delovanja možganov, temveč nekaj več (4).
Intuicija je odsev Svetlobe Duše, ki se dogaja v možganih. Lahko bi rekli, da je intuicija odmev zavesti Duše skozi možgane osebnosti.
.
Nosilec intuicije je čelna čakra:

 • tu so shranjeni spomini in modrost tudi preteklih življenj, do katerih imate dostop, če jih presvetli Svetloba vaše Duše,
 • znotraj čelne čakre je žleza EPIFIZA – ČEŠARIKA, ki je center »Kristusovega razuma« in je simbolični vodnjak modrosti.

.
Idealno je, da vam instinkt in intuicija sočasno dobro delujeta, da skozi instinkt dobite impulz telesa, da se nekaj nenavadnega dogaja okoli vas, z umiritvijo v sebi pa skozi intuicijo dobite ideje, kaj narediti, kam se premakniti in ali je bolje mirovati ali delovati, da izpolnite plan Svetlobe vaše Duše za življenje na Zemlji.
.
Če poskušate v tej smeri delovati dnevno, ali ob bolj stresnih dogodkih, vam bo zelo jasno postalo, kaj je intuicija.

Kdaj vam intuicija dobro služi?

.
Če Svetloba vaše Duše nemoteče vstopa v čelno čakro in jo presvetli, potem je vaša intuicija čista in vam dobro služi za vsa vaša življenjska področja.
.
To se lahko zgodi samo v SEDANJOSTI. V trenutku ZDAJ, ki ga tako lepo opisuje Eckhart Tolle v svojih delih in govorih (5).
.

Kateri dejavniki motijo čisto intuicijo?

.
To so dejavniki, ki motijo pretok Svetlobe skozi možgane / čelno čakro v danem trenutku, pa tudi dejavniki, ki ste jim izpostavljeni dlje časa.
.
1. FIZIČNI DEJAVNIKI

 • slab zrak,
 • hrupno okolje,
 • prenizki stropovi,
 • električne naprave ali močno omrežje.
life box za energijsko čist dom

.
2. ČUSTVENI DEJAVNIKI

 • stanje ali pričakovanja ljudi, ki so v vaši bližini takrat, ko naj bi se intuicija aktivirala in na katere se čustveno odzivate:
  – ki jih imate radi,
  – ki se jih bojite,
  – na katere želite narediti vtis,
 • notranji boji preteklosti s prihodnostjo, ki vas odmaknejo od sedanjosti.

.
3. MISELNI DEJAVNIKI

.
Sem spadajo vsi sistemi, v katerih ste bili vzgajani in ne priznavajo energijskega sveta in individualnosti ter modrosti vaše Duše, s katero ste se že rodili:

 • religijski sistemi, ki želijo, da po odgovore hodite k njim,
 • družbeni in politični sistemi, ki potrebujejo ljudi, da jim sledijo,
 • vzgojni sistemi, ki so namenjeni vzgajanju poslušnih sledilcev,
 • sistemi vaše službe, kjer ste pod njihovim energijskim okriljem ves čas, ko ste v službi.

.
4. KARMIČNI DEJAVNIKI

.
Dejavniki oziroma energije, ki ste jih prinesli s sabo v to življenje. Običajno zapirajo uporabo čiste intuicije za vaše osebno življenje, nosijo pa talente in modrost za splošno uporabo intuicije.
.
Večina energijskih terapevtov ima bolj okrepljeno in čisto intuicije za druge ljudi in okolje, kot jim deluje intuicija zase. Zato je smiselno, da se zavedajo, da je potrebno ves čas energijskega dela z drugimi enako so-delovati s svojimi energijami Svetlobe za prenovo svojega življenja, svojega energijskega sistema.
.
Kaj je intuicija zelo dobro vedo vsi študentje in raziskovalci Jasnovidnosti iz Svetlobe oziroma Zmenka z Dušo; delavnice ki jih prakticiramo na otoku Krapanj, ker se učijo sistematično sprejemati podporo Svetlobe za vsa področja življenja in iz nje tudi reagirati, delovati.

Skozi ta proces se seveda razrešujejo vsi zgoraj našteti obremenilni dejavniki.
.

Kako izboljšati / izčistiti intuicijo po posameznih nivojih?

.
1. FIZIČNI NIVO

.
Uporabite lahko naravno kozmetiko in si nežno masirate sence in čelo, priporočam vam energijsko naravno kremo Athena, ob tem nekajkrat globoko vdihnete in izdihnete.

.2. ČUSTVEN / ASTRALNI NIVO

.
Počivate nekaj minut z zaprtimi očmi in si predstavljate indigo barvo, ki se raztaplja po vaši glavi in postaja vse bolj svetla, sijoča.
.
Če indigo barve ne marate, niste zadovoljni s stanjem v katerem se nahajate in niste sposobni navezati kakršnihkoli tesnejših vezi.
.
Seveda gre pot skozi sprejemanje sebe, razvijanje ljubezen do sebe, šele nato ste sposobni prejemati ljubezen iz okolice in jim jo vračati.
.

.3. MENTALNI NIVO

.
Opazujte svoje misli in ko se začnejo pojavljati stiske ali tesnoba v prsnem košu, vam to pove, da je potrebno nekaj storiti, za dušo, zase, za zdravje, za svoje življenje. Za vpogled v vaše stanje pa si lahko pomagate tudi z uporabo “free” mobilne vedeževalke.
.

.4. DUHOVNI NIVO

.
Meditacijska vaja dihanja, ki jo izvajate vsako jutro in zvečer 10 minut:

 • Vdihujete: ljubezen, radost in sprejem Svetlobe.
 • Izdihujete: žalost, skrb, jezo in druga čustva, ki vas bremenijo.

Kaj je intuicija iz vidika astrologije?

.
MERKUR je tisti, ki prinaša sporočila Boga.

.
Zato vlada razumu, razumevanju in komunikacijam. Nadzira roke, pljuča, jezik, prebavila in vidni živec. Pod njegovim vplivom je vseh pet čutil.

.
Zato vabljeni vsi na Astropostavitev Merkurja, da izboljšate svojo intuicijo in izražanje le te v vsakdanje življenje na vseh nivojih.
.
Srečno,
.
Andreja

.

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Osnove feng shuia za poletje", 14.06.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons