Čakre na dlaneh in kako jih aktivirati

Spodaj vam bom predstavila pozabljeno moč dlani in kako ponovno aktivirati čakre na dlaneh in jih uporabiti za polno življenje.

Roke uporabljamo tako spontano, da se niti ne zavedamo , kako smo odvisni od njih, dokler nam kakšna nezgoda ali nesreča ne pokaže, kako zelo jih potrebujemo. Življenje me je pripravljalo na moje poslanstvo tudi preko številnih preizkušenj (kot tudi vas 😉 ) in tako sem še v času študija agronomije v prometni nesreči doživela razmak desnih ramenskih kosti. Desne roke nisem mogla uporabljati skorajda celo leto. Pred operacijo so mi zdravniki povedali, da je 93 odstotkov možnosti, da te roke ne bom mogla nikoli več tako uporabljati kot pred nesrečo. Nisem se zavedala, kako resničen je bil takrat moj odgovor njim: “Vaša odgovornost je, da mi to roko dobro pozdravite, saj jo bom še zelo potrebovala!”

čakre na dlaneh

.
In res sem kmalu zatem spoznala energijske tehnike, ki so mi odprle pot v energijski svet na sistematičen in jasen način, pri čemer še danes za zaščito svojega osebnega polja in za kreativno materialno življenje uporabljam roke, še posebej dlani, ki so postale orodje za vse moje delo. Vedno sem bila rada z rokami v zemlji, saj mi je to ne samo dalo občutek povezanost z Zemljo in večji notranji mir, temveč sem preko tega doživela čisto jasnost v mislih. Zato še vedno govorim, da je delo z zemljo moja psihoterapija.

Kaj se torej tako magičnega dogaja na dlaneh, da so vedno vključene v različne tehnike?

Največ je opisanega iz vidika muder, kjer so jih hinduisti in budisti uporabljaji pri svojih ritualih, veliko je napisanega o meridianih, ki gredo skozi dlani, kar je vpeljala tisočletja nazaj Kitajska tradicionalna medicina.

Mene pa so dlani bolj zanimale iz vidika čaker, sprejemanja in oddajanja energije in uporabe dlani za nego lastnih energij. Zanimivo mi je bilo spoznanje, da imamo v središču dlani mini korensko čakro (prav tako v srediču podplatov), torej ima človek v svojem sistemu energij poleg glavne korenske čakre (na trtici) še 4 dodatne prizemljitvene čakre, ki bi mu po vsej logiki morale prinesti blagostanje in materializacijo Sebe – Svetlobe na zemlji (če bi jih uporabljal).

Kmetje, ki se ukvarjajo z zemljo in preživetjem na zemlji, so tako po naravni poti veliko bolj praktični, pomirjeni z življenjem in v stiku s sabo, kot vsi ostali. To je ravno zaradi redne uporabe dlani pri svojem delu. Pravi kmet z otipom prsti ve, kaj zemlji primanjkuje in kako jo naj neguje.

Kako torej aktivirati čakre na dlaneh?

  • Osnovno aktivacijo dlanskih energij lahko naredite že z drgnjenjem dlani druga ob drugo, kar aktivira pretok energije po celem telesu, aktivno pa čutite energije na dlani, če jih rahlo razmaknete (5-10 cm). Tako lahko začutite svoje eterično telo, lastno življenjsko energijo.
  • Če želite dlanske energije še bolj razviti, redno dnevno pri umivanju rok podrgnite dlani s soljo – s tem naredite kratek intenzivni peeling. Ta postopek vam globinsko prečisti dlanske energije, tako da se začnejo dlani in  s tem čakre na dlaneh prebujati v pozitivnem doživljanju energij.
  • Z energijami dlani lahko pomagate lastnemu telesu pri samozdravljenju na način, da si polagate dlani na utrujene predele.
  • Dlanske energije vam tudi pomagajo pri masaži obraza, pri čemer je dovolj, da si pred nanosom kreme dobro zmasirate dlani, še posebej blazinice na konicah prstov, globlje zadihate in nanesete kremo na obraz s sproščenimi gibi in življenjsko energijo, ki jo čakre na dlaneh oddajajo.
  • Enako velja za umivanje obraza: če si pred umivanjem podrgnemo dlani in izmijemo obraz s hladno vodo in to počnemo redno zjutraj in zvečer, se nam bo v obraz vrnila vitalnost in mladostni videz.
  • Dlanske energije so lahko tudi na voljo za različna energijska zdravljenja drugih ljudi, živali in prostora, pri čemer je dobro vedeti, kaj počnemo, da ne izgubimo lastne življenjske energije, temveč smo samo prevodnik za energije Svetlobe.

Za osebno zaščito pa je koristno, da redno razvijamo dlanske energije na način, da jih uporabljamo čimveč v čimbolj različnih okoljih, da začnemo čutiti svoje življenje tudi skozi dlani. Tako boste na primer:

  • veliko prej končali z delom za računalnikom, ko se vam bo energijsko sevanje nalepilo na prste in boste to začeli čutiti kot lepilo.
  • Z dlanmi lahko “prestrežete” energijo ljudi, s katerimi se pogovarjate po telefonu in s tem jasno čutite, kakšne energije vam pod-zavestno pošilja ta oseba. Kako? Preprosto iztegnete dlan in z njo preusmerjate energijo osebe, ki prihaja do vas, da teče globoko v zemljo. Po pogovoru, ki vam je na dlaneh pustil težo ali slab občutek, si preprosto izmijete dlani s soljo.

Kako je mogoče, da nam dlani nudijo toliko različnih občutij in pretoka?

Na dlaneh so mini čakre: glavna je dlanska čakra, ki predstavlja velik pretok energije in je po kvalitetah in strukturi podobna korenski čakri, ki je na trtici.

.
Na blazinicah prstov so mini čakre: mini energijski centri, ki omogočijo dlani , da je lahko pravi senzorni organ za različne energije.

Zato usodo v svoje roke vzamete že s tem, da jih začnete zares uporabljati!

Srečno!

P.S. Če vas zanimajo karmične blokade z vidika čaker, vas vabim k prebiranju članka na sledeči povezavi.

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Osnove feng shuia za poletje", 14.06.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons