Alkoholizem v slovenskih družinah in energijske rešitve za samopomoč

»Alkohol« skrita ljubezen, ki teče po družinah

akoholizem in družina

Veliko slovenskih družin se bolj ali manj odkrito bojuje z najbolj razširjeno in dovoljeno substanco, ki ruši energije človeka in posledično tudi energije doma, družine. Podobni negativne vplive ima sladkor, ki pa za razliko od alkohola, vpliva samo na osebo, ki ga prekomerno uporablja.

A zaradi v družini prisotnega alkohola se marsikdo znajde na težji osebni poti, kjer se bori za osnovne potrebe življenja in kjer sreča in veselje običajno nista prisotna ali pa v zelo majhni meri, kratkih obdobjih.

Da je v Sloveniji kultura pitja alkohola že od nekdaj prisotna, vemo, to pa kaže tudi Valvasorjev citat: “Kjer ni vina, ni veselja.” To jasno kaže na direktno povezovanje dobrega počutja, radosti, sreče in odprtosti z alkoholom. In ta tradicija je močno ukoreninjena v vsakdanji družbi, kjer se na ljudi, ki ne uživajo alkohola, gleda slabšalno in se jih avtomatsko označuje za “čudake”, ki morajo to napako slej ko prej popraviti.

“Sama sem študirala med drugim tudi agronomijo, smer sadjarstvo-vinogradništvo, kjer se je po običaju pilo vino v večjih količinah. Degustacija in poznavanje vin je bil obvezni del izobraževanja, kar je čisto dobro, če bi le ostalo v mejah programa izobraževanja. A ker je v človeka privzgojen sistem, da je to najbolj običajna, zaželena “svoboda”, način “srečnega” preživljanja prostega časa in edina pot do veselja, redkokdo potem ostane na uradno priporočljivi, tako imenovani “koristni” količini vina.

Zakaj je vino in alkohol tako razširjen in sprejet?

Že otrokom je dokaj kmalu v slovenski folklori ponujeno vino ali žganje. Ko so žene delale na poljih, so imele majhne otroke s sabo in so jim pogosto namakale kruh v vino, da so potem otroci trdno spali, one pa so lahko v miru delale.

Dostopnost alkohola se ves čas spodbuja po različnih sistemih, tako na primer je v  gostilnah vino cenejše od sokov. Ob praznovanjih in posebnih priložnosti je skorajda greh, ne nazdraviti si z alkoholom…. In tako si je alkohol pridobil največjo vlogo v slovenskih družinah, pa tudi drugje po svetu.

“Kamor vrag ne more osebno, tja pošlje vino.” 

Dolgotrajna težava, ki jo alkohol prinaša, pa ni tako enostavno rešljiva in za vzpostavitev zdravega odnosa do alkohola je potrebno kar nekaj vztrajnosti, da so potem rezultati trajni.

Pri oznaki ”zdrav odnos do alkohola” mislim ne samo na odnos alkoholika do tekočine, ki se ji ne more upreti, temveč tudi na odnos vseh ljudi, ki jim je alkoholizem uničil življenje. V vsaki družini alkoholika so namreč od alkoholizma ”poškodovani” vsi družinski člani, saj imajo vsi reakcije na pitje alkohola in celo že na čustvene simptome, ki jih človek kaže, in so podobni simptomom očeta ali mame, ali drugega člana družine, ki je bil alkoholik. Tako da vsakdo, ki je bil kakorkoli življenjsko povezan z alkoholikom, nosi posledice le tega. Zato je potrebno na rešitev gledati celovito in prav tako intenzivno, kot se zdravi alkoholik, je potrebno, da se v proces zdravljenja sprejme njegov partner in otroci, kar v veliki meri prakticirajo  tudi uradne rešitve zdravljenja alkoholizma.

Iz energijskega vidika alkohol ob večjih količinah poruši, dobesedno ”raztrga” energijsko naravno zaščito, ki jo človek ima. To se zgodi tudi, če se pije alkohol ob slabem psihičnem ali fizičnem počutju. Takrat ima namreč človek že samo po sebi oslabljen energijski sistem in alkohol še bolj hitro doseže razrušitev zaščitnega sistema. Zato se ljudje zelo različno odzivajo na alkohol in lahko ob isti, ali celo manjši količini, naslednje jutro čutijo večje posledice tako imenovanega ”mačka”.

Energijski vzroki in posledice alkoholizma

Vzroki za tako veliko sprejetost alkohola leži v tem, da le-ta sproža občutke sprostitve in povezanosti v odnosih, ki jih v zdravih družinah daje čista ljubezen in občutek sprejetosti.

Tako na nezavedni ravni v družini, kjer je alkohol močno prisoten, le-ta poganja in tako teče ravno zaradi pomanjkanja ljubezni oz. zaradi ”naučenosti”, da je alkohol enako kot ljubezen. Lahko bi čisto poenačili količino alkohola s količino skrite, zatrte ljubezni, ki jo družinski člani že v preteklosti niso zmogli jasno izraziti iz katerihkoli razlogov.

Alkohol namreč močno odpira srčno čakro – energijski center za ljubezen, vendar na način, da  ”spodnese” in zatre osebno moč, ki je že zamajana in vse druge lastnosti osebnosti.  Zato alkohol v prvi fazi sprosti ljudi, da lahko pokažejo svoja čustva in se srčno odprejo ter pokažejo čustva drugim.  V drugi stopnji pa alkohol naredi osebnost še bolj šibko, nemočno, ranjeno in daje občutek žrtve, spodbuja fatalistično sprejemanje živjenja: ”Ah, takšna je pač naša usoda!” …

Alkohol tako preko rušitve zaščite in strukture energijske centrov na nek način spodbuja spontanost, sočutje, ruši pa vztrajnost, samospoštovanje, lastno vrednost in popolnoma zamaje samopodobo. Zmanjša učinek postavljanja in doseganja ciljev. “Razmajana” je iskrenost, intuicija je napadena s strani škodljivih energijskih sistemov in /ali  energijskih parazitov (elementarjev in entitet). Povečajo se strahovi pred zavrnitvijo, kritiko, pred spremembami, staranjem, pozabljivosto. Okrepijo se fobije, strahovi o lažeh, dvomih, neodločnosti, malodušju in občutkih krivde ter zamaje se občutek za poštenost.

Zaradi tega zdravljenje alkoholizma ni dovolj samo preko besed in razumevanja vsega, temveč je potrebno poseči po določenih energijskih rešitvah, ki lahko prinesejo potem dolgoročno sprostitev in novo življenje.

Ker alkohol poškoduje in ruši notranjo strukturo samo vrednotenja in samozavesti, se potem brez energijske pomoči težko zaživi življenje, če ljudje mislijo, da so ničvredni, da si ne zaslužijo, da jih ima kdo rad in jih spoštuje. Alkohol spodbuja negativne misli, da jih drugi samo izkoriščajo, da so vedno za vse krivi in da si vedno izberejo napačnega partnerja.

Alkohol potencira vse,  česar pri sebi ne morete sprejeti, torej vse, kar je potlačeno, ker vas je strah pokazati vaš pravi jaz.  Spremembe, ki jih prinaša alkohol, vplivajo na izoblikovanje vaše osebnosti. Odtuji vas od domačih, nič več vas prav ne prepoznajo. Postanete lahko odrezavi, tihi, vase zaprti – introvertirani, lahko pa vas čustva zanesejo v nihanja v ekstrovertirana obdobja druženja z vsemi in potem zapiranja vase.

Nasveti za trajno samopomoč

Ker alkoholizem pripelje slabe energije v dom in sistem alkoholika in vseh domačih, je potrebno očiščenje in pomoč izvajati na obeh nivojih:

1. v energijah prostorov,

2. v energijah ljudi.

1. Energijsko oččenje hiše

Vse je odvisno od energijskega stanja prostorov, v katerih bivate, delate oziroma preživljate svoj čas. Energijsko porušen prostor jemlje energijo Vam in Vašim najbližjim in Vas lahko izčrpa. Če živite v domu, kjer je kdorkoli bil predan alkoholu, je velika verjetnost, da vas bodo energije vodile v to smer tudi vas. Zato je smiselno očiščenje energij doma tudi v primeru preselitve, ker vas lahko alkoholni elemetarji (energijski mrčes, ki spodbuja željo po alkoholu), vodijo v počasno, a vztrajno prekomerno uživanje alkohola.

Zato je v prostore, kjer živimo ali delamo, dobro vnesti energijo ljubezni, varnosti in sreče, torej energijo pozitivnih čustev. Energijsko čiščenje pomeni vnesti v prostor novo energijo, ki nas bo podpirala.

To lahko naredimo:

  • s pomočjo glasbe – različne vrste bolj glasne glasbe, ki bo očistila različne vibracije v prostorih, ali igranje na zvočne posode. Še največje učinke ima glasba brez besedila.
  • s pomočjo vonjav – lahko so dišeče naravne palčke, naravni energijski spreji za dom, posušen žajbelj, čiščenje s kisom in vodo, tudi goba, s katero malo pred veliko nočjo očiščujejo prostore
  • s pomočjo energijskih izdelkov, ki vzdržujejo dobro stanje energij v prostorih ali ki so kot orodje za očišenje energij.

V ta namen sem pred več kot 12 leti izumila Life box, ki  je sočasno  dekorativni element, ki usklajuje energije prostora, doma, stanovanja ali hiše in prečisti vse pritiske okolice in sistemov. Njegovo delovanje je trajno, če ga seveda fizično ne zlomimo.

life box

Izjemno praktična in učinkovita je tudi Meditacija za energijsko očiščenje prostor. Več o njej si lahko pogledata TUKAJ.

Zlata spirala – energijska kartica pa je kot orodje, ki jo že več deset let uspešno uporabljajo različni zdravitelji, deluje kot energijski ventilator in gre skozi vse nivoje energij, ki so v prostoru in tako sprosti vse energije preteklosti, zato je njeno delovanje učinkovito v vseh energijskih sferah. Natančen postopek je opisan v blogu: »Kako energijsko očistiti prostor«.

 2. Razstrupitev telesa in okrepitev ter zaščita energij

Sočasno, ko poskrbimo, da je dom kot življenjski prostor čist in s tem primeren za globlje in dobro življenje, je potrebno poskrbeti tudi za energije posameznika in razstrupljanje telesa.

Pri tem je smiselno uživati čimveč tekočine, vode in zeliščnih čajev, uporabimo lahko preizkušene metode terapije z Aqua DetoxTM aparatom, raznovrstnih masaž in akupunkturnih terapij, ki pomagajo telesu sprostiti strupe in začeti proces globljega samozdravljenja. Določene energijske tehnike pa pomagajo pri vzpostavitvi celjenja energijskih struktur in naravne zaščite telesa. Pri odvajanju od alkohola se le-te terapije lahko izvajajo tudi na daljavo, učinek pa imajo že prvih nekaj terapij.

Energijski terapevt namreč s svojim znanjem lahko poceli energijske napake, ki jih je alkohol naredil in s tem zmanjša pritiske elementarjev. Alkoholiki lahko ob odvajanju od substance lahko energijski mrčes vidijo kot napade belih miši, pajkov, tudi kač … , zato so energijske terapije na daljavo zaželene, da se ta stanja ublažijo in se začne obnova naravne energijske zaščite, ki jo sicer ima vsak človek sam po sebi. Če potrebujete pomoč se lahko vedno obrnete na Merkaba svetovalke, ki so vam na razpolago vsak dna od 9h do 23h.

Srečno!

Andreja

P.S. Vabljeni, da me spremljate tudi na Youtube kanalu, kjer se bolj pogosto oglašam z aktualnimi temami.

NOVO!

Ne spreglejte delavnice "Osnove feng shuia za poletje", 14.06.2024

This will close in 0 seconds

Show Buttons
Hide Buttons